Fotó: fehervarfc.hu

A Vidi-játékosnak elege lett, otthagyja a válogatottat: "Én ebben nem veszek részt, a vezetők tönkreteszik a futballt"

Néhány nappal azután, hogy édesapját két meccs után leváltották a nemzeti csapat éléről, Kenan Kodro lemondta a válogatottságot és a szövetséget támadta.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 25., hétfő 11:52
Fotó: fehervarfc.hu
Néhány nappal azután, hogy édesapját két meccs után leváltották a nemzeti csapat éléről, Kenan Kodro lemondta a válogatottságot és a szövetséget támadta.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 25., hétfő 11:52

Kőkemény szavak kíséretében mondta le a válogatottságot a Fehérvár FC bosnyák játékosa, Kenan Kodro az Instagramon közzétett közleményében.

A 30 éves játékos eddig 15 alkalommal húzhatta magára a nemzeti színű mezt, most azonban úgy látja, hogy a Bosnyák Labdarúgó Szövetség vezetői tönkreteszik hazájában a labdarúgást, ehhez pedig ő nem asszisztál. Döntése azután született meg, hogy édesapját, Meho Kodrót két találkozó után kirúgták a szövetségi kapitány pozíciójából múlt héten.

– Boldog és büszke vagyok a hét gyönyörű évért, amit Bosznia-Hercegovina válogatottjában töltöttem. Köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy az álmaim valóra váljanak. Köszönöm a csapattársaimnak, az edzőknek és mindenkinek, akivel megtiszteltetés volt együtt dolgozni ezekben az években. Voltak jó és kevésbé jó pillanatok, de mindig nagy szívvel és vággyal próbáltam segíteni.

A búcsú sosem könnyű, de ebben a pillanatban, amikor a Bosnyák Labdarúgó Szövetség vezetői tönkreteszik a bosnyák futballt, úgy döntöttem, hogy nem veszek részt ebben, és elbúcsúzom a nemzeti csapattól.

Sok sikert kívánok a jövőben mindazoknak, akik a szívükön viselik a bosnyák válogatott sorsát – írta Kodro az Instagram-oldalán.

A Spanyolországban született játékos 2021 nyarán csatlakozott a fehérváriakhoz, akiknél eddig 78 tétmeccsen 36 gólt és 8 asszisztot jegyzett. A 30 éves játékos az előző válogatott szünetben meghívót kapott édesapjától, a bosnyákok előbb 2-1-re legyőzték otthon Liechtensteint, majd Izlandon vereséget szenvedtek az Eb-selejtezőn.

Olvastad már?
Fiola piros lapját még a VAR is benézhette: Ezért állították ki a Vidi kapitányát - videó
A mérkőzést azért erősen befolyásoló játékvezetői ítélet a visszajátszások alapján erősen vitatható volt - Fiola Attila piros lapja a ZTE ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz