Fotó: facebook.com/SzombathelyiHaladas

A Vasas-szurkolók lelocsolták a Honvéd-játékost, a ZTE-drukkerek zászlót égettek, a szombathelyiek huhogtak - büntetéscunami az MLSZ-től

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága csütörtökön is ülésezett: szektorbezárások, pénzbüntetések - fizethet többek között a Fradi, az Újpest és a Honvéd is.
Nyikes Zoltán 2023. november 17., péntek 15:05
Fotó: facebook.com/SzombathelyiHaladas
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága csütörtökön is ülésezett: szektorbezárások, pénzbüntetések - fizethet többek között a Fradi, az Újpest és a Honvéd is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 17., péntek 15:05

A FEB négy NB II-es csapatot is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekmények miatt:

  • a Vasas-Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Vasas (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata és az ellenfél kapusának folyadékkal történt lelocsolása)
  • a Vasas-Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Bp. Honvéd (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata)
  • a Pécs-ETO mérkőzéssel kapcsolatban a Pécs (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és szurkolóinak elzárt területre történt bejutása)
  • a Pécs-ETO mérkőzéssel kapcsolatban az ETO (pirotechnikai eszköz használata, és menekülő kapu betörésének kísérlete)

fizethet az MLSZ-nek.

A FEB az előző Magyar Kupa-forduló mérkőzéseit is vizsgálta, és hat csapatra is szabott ki büntetést, a legszigorúbbat a Haladásra, amely az ősi rivális Zalaegerszeget látta vendégül.

  • a Haladást a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, ellenfelet sértő molinó kihelyezése, pirotechnikai eszközök használata, ellenfél játékosának lelocsolása, szurkolók elzárt területre történt bejutása  és rasszista megnyilvánulása, „huhogás” az ellenfél színes bőrű játékosa felé) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet NB II-es férfi nagypályás bajnokságban résztvevő csapata jelen határozat jogerőre emelkedését követő 2 soron következő hazai Magyar Kupa-mérkőzésén a Szombathelyi Haladás Stadion B1, B2 és B3 szektorának a lezárását.

Ugyanezen a találkozón a ZTE szurkolói sem tétlenkedtek a lelátón: megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, valamint az ellenfél zászlójának elégetése és közben sértő molinó kihelyezése miatt kapott pénzbüntetést a klub.

A Magyar Kupa-mérkőzésen történt szurkolói cselekmények miatt továbbá a Tatabánya, az Újpest, az ETO FC Győr és a Ferencváros is fizethet -  olvasható az mlsz.hu-n.

Olvastad már?
Légiósok: Szalai Attila meg sem szólalt, amikor a klubjánál kérdezték - képek
Szalai Attila rendhagyó és személyes interjút adott magáról a Hoiffenheim honlapján.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz