Fotó: MLSZ

A szerb kapitány szerint a Dibusz-parádé mázli volt: "Mi is őt ünnepeltük, elmehetett volna lottózni is"

A szerbek szövetségi kapitánya a szerencsefaktort látta felbukkanni Dibusz Dénes védéseiben a szombati Eb-selejtező után.
Dudás Gábor 2023. október 15., vasárnap 15:44
Fotó: MLSZ
A szerbek szövetségi kapitánya a szerencsefaktort látta felbukkanni Dibusz Dénes védéseiben a szombati Eb-selejtező után.
Szerző: Dudás Gábor 2023. október 15., vasárnap 15:44

Mint ismeretes, a magyar válogatott Szerbia szombati, 2-1-s legyőzésével megerősítette vezető helyét Eb-selejtező csoportjában és nagyon közel került ahhoz, hogy ott legyen a jövő évi, németországi kontinenstornán.

A siker egyik fő letéteményése a négy komoly védést is bemutató Dibusz Dénes volt, aki a legnagyobb bravúrját a lefújás előtt nem sokkal követte el, amikor pazarul hárított Milenkovic közeli fejesénél - kétszer pedig a kapufa is kisegítette a hálóőrt.

Az FTC kapusának teljesítményéről Dragan Stojkovic, a szerbek szövetségi kapitánya - aki a szerb sajtóhoz hasonlóan igencsak csalódott volt - is beszélt a Mozzartsport cikke szerint. Így fogalmazott az egykori remek középpályás Dibusz kapcsán:

- Az elképzelés az volt, hogy a védelemben négy, középen pedig öt játékossal kezdünk. Nem is nézett ki olyan rosszul a dolog, leszámítva a hibákat. A második félidőre visszaállítottuk a felállást, a támadójátékot maximálisan felerősítettük, mindennek eredménye lett a jobb játék és a sok helyzet.

Egyszerűen vannak olyan napok, amikor a labda nem akar bemenni a kapuba, hogy miért, fogalmam sincs. Talán mi is a magyar kapust ünnepeltük egy kicsit, elmehetett volna lottózni is, talán ott is szerencséje lett volna

- mondta Stojkovic.

Stojkovic, a rossz szerencsejátékos

A szerb kapitányról egyébként a szavait idéző portál meglehetősen kemény szavakkal írt - itt is téma lett a szerencsejáték...

"Szerbia a selejtezők során végig gyengén játszott. Messze van attól a játéktól, amit az előző selejtező-ciklusban mutatott, amikor veretlenül jutott ki a világbajnokságra. A dolgok logikája szerint az Európa-bajnokságra menet még jobban kellett volna játszania, hiszen szinte az egész csapat együtt maradt. De az ellenfelek és az eredmények is egyre gyengébbek.

Pixi akkor döntött úgy Budapesten, hogy kockáztat, amikor annak nem volt itt az ideje, elrontotta a felállást, majd a félidőben "kiszállt", mint egy rossz szerencsejátékos, aki 45 perc után elvesztette a szelvényét. Minden, ami elromolhatott, el is romlott a magyarok elleni kettős meccsen. A végén még egy jottányi szerencséje sem volt Szerbiának, bár azt mondják, azt ki is kell érdemelni. Úgy tűnik, a Sasok ezt nem érdemelték ki.

Most ki-ki helyzet van: Montenegrót kedd este meg kell verni, különben az Eb-re-re történő kijutás már nem lesz Pixi csapatának kezében. A selejtezők úgy alakultak számunkra ebben a csoportban, ahogy azt senki sem tudta elképzelni" - fogalmaztak.

Olvastad már?
Dibusz: "Meghűlt az ereimben a vér" - Sallai bombagóljáról is elmondta a véleményét
Dibusz Dénes ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtott a kapuban, a 94. percben egy hatalmas védést is be kellett mutatnia Szerbia ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz