A szerbeket oda-vissza: A magyar válogatott őrült meccsen nyerte meg a rangadót

A szerbek a második félidőben két lesgólig és két kapufáig, a mieink egy felső lécig és ziccerig jutottak. A találkozót így az első félidő döntötte el, amelyet 2-1-re nyertek a mieink. A magyarok az újabb sikerrel három ponttal vezetik csoportjukat.
Budai László 2023. október 14., szombat 22:42
A szerbek a második félidőben két lesgólig és két kapufáig, a mieink egy felső lécig és ziccerig jutottak. A találkozót így az első félidő döntötte el, amelyet 2-1-re nyertek a mieink. A magyarok az újabb sikerrel három ponttal vezetik csoportjukat.
Szerző: Budai László 2023. október 14., szombat 22:42

Látványos élőkép fogadta a csapatokat a Magyarország-Szerbia mérkőzés előtt.

I. félidő

Az első próbálkozás a szerbek nevéhez fűződött, de azért Gudelj átlövésénél nem kellett túlságosan aggódnunk, Dibusz magabiztosan védett. Annál veszélyesebb lett volna Mitrovic közelről középre tett labdája, ami után Szalai mentett nagyot.

Ezután a mieink vezettek veszélyes kontrát: Szoboszlai vitte fel nagy lendülettel a labdát, Negóhoz passzolt, akinek a 17 méteres lövését Pavlovic blokkolta.

A 21. percben remek támadás után szereztünk vezetést: Nego kapott kiváló indítást Sallaitól, majd jól centerezett, Varga Barnabás pedig közelről a kapuba lőtt.

A meccs ezután sem lassított: a 33. percben Pavlovic egyenlített egy jobb oldali szögletet követő fejessel, de Sallai parádés bombagóljával egy percre rá ismét nálunk volt az előny.

II. félidő

Két, szünetben történt csere után nagyon bekezdtek a vendégek, és egy szöglet után Mitrovic hamar a kapunkba továbbította a labdát, de szerencsére ezt lesről tette. Majd rögtön ezután megint Mitrovic bombázott a kapunkba, de - ugyancsak les miatt - ez a találat is érvénytelen lett.

Egy óra játék után Marco Rossi is kettőt cserélt: Bolla és Kalmár jött Nego és Styles helyére.

A 68. percben közel jártunk a harmadik gólhoz: Szoboszlai passzolt ki balra Szalainak, ő tökéletesen ívelt középre, Varga ívesen hulló fejese azonban a felső lécről fölé ment.

Igaz, a szerbek pedig az egyenlítéstől voltak centikre: előbb Tadic, majd Pavlovic találta el ugyanott a bal oldali kapufát. Az ellentámadásból megint magyar ziccer jött, Bolla óriási helyzetben helyezett mellé.

Egy szépen felépített tamadás végén Vargának volt egy kaput eltaláló fejese a 82. percben is, ezt V. Milinkovic-Savic védte.

Az utolsó pillanatokban még Dibusznak kellett nagyot fognia Milenkovic fejesénél, és ezt meg is tette.

A magyar válogatott így megőrizte egygólos előnyét, ezzel oda-vissza verte a csoport favoritját, Szerbiát, és három ponttal vezeti a tabellát. 

Így áll a G-csoport

  1. MAGYARORSZÁG 5 mérkőzés, 13 pont
  2. Szerbia 6 mérkőzés, 10 pont
  3. Montenegró 5 mérkőzés, 8 pont
  4. Litvánia 6 mérkőzés, 5 pont
  5. Bulgária 6 mérkőzés, 2 pont

Fotó: Sas Gábor

Európa-bajnoki selejtező, G-csoport, 7. forduló

Magyarország-Szerbia 2-1 (Varga B. 21., Sallai 34., ill. Pavlovic 33.)

Magyarország: Dibusz - Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. - Nego (Bolla, 62.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 62.), Kerkez - Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 84.)

Szerbia: V. Milinkovic-Savic - Erakovic (Tadic, 46.), Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic, Gudelj, S. Milinkovic-Savic, Terzic (Kostic, 46.) -  Lukic (Ratkov, 84.), Mitrovic, Gacinovic (Djuricic, 67.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz