A keretből kirúgott magyar válogatott csatár klubjának vezetője: "Ha szerinte máshol jobban járna, akkor menjen"

A Genk igazgatója szerint Németh András egy posztrivális miatt nem lát magának igazán jövőt a klubnál. A belgák viszont nem tudnak garanciát adni a magyar válogatott csatárnak.
Csakfoci.hu 2022. december 9., péntek 14:23
A Genk igazgatója szerint Németh András egy posztrivális miatt nem lát magának igazán jövőt a klubnál. A belgák viszont nem tudnak garanciát adni a magyar válogatott csatárnak.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 9., péntek 14:23

Mint arról beszámoltunk, a belga KRC Genk a napokban jelentette be, hogy Mika Godts és Németh András már nem tagja az első keretnek, és csak az U23-as tartalékcsapattal készülhetnek a jövőben. A döntés hátterében a játékosok szerződését illető nézetbeli különbségek álltak Dimitri De Condé klubvezető magyarázata szerint.

Mindkét játékosnak lejár ugyanis a kontraktusa a Genknél az idény végén, és a klub remélte, hogy a jövő év elejéig tisztázni tudják az esetleges hosszabbítások feltételeit. Megállapodás azonban (még?) nem született.

- Megvannak a sportszakmai és pénzügyi korlátaink, és nem engedünk meg semmilyen kivételt - mondta De Condé a Het Belang van Limburg c. lapnak - Még akkor sem, ha a játékos neve Pozuelo vagy Onuachu (a Genk korábbi és jelenlegi legnagyobb csillaga - a szerk.). Nem akarjuk veszélyeztetni a klubunk jövőjét - mondja.

A lap egyébként azt írja, hogy Németh épp a posztján játszó Onuachu miatt nem látja a jövőt magának a Genknél, míg Godts állítólag túlzott anyagi és sportszakmai igényeket támasztott.

- Hadd emeljem ki, hogy hiszünk mindkét fiú kvalitásaiban - hangsúlyozta De Condé.

Lehetőséget is adtunk és szeretnénk továbbra is adni nekik. De ilyesféle garanciákat adni - mint amiket kérnek - túl messzire vezet. Ha ők és a környezetük úgy gondolják, hogy egy másik klubnál jobban járnak, akkor menjenek. Azoknak a játékosoknak, akik nem akarnak velünk együtt gondolkodni, nem tudunk pályát kínálni

- mondta az igazgató.

A duó tehát a jelen állás szerint 2023 elején kezdhet új klubot keresni magának, és a szezon végén ingyen távozhat a limburgiaktól. Bár De Condé még nem mondott le teljesen a szerződésük meghosszabbításáról.

- Az ajtó továbbra is nyitva áll mindkettőjük előtt. Továbbra is reméljük, hogy a józan ész győzedelmeskedik, és meg tudunk majd állapodni - zárta szavait a vezető.

A 20 éves, dél-afrikai születésű Németh idén januárban debütált a Genk első csapatában, azóta 21 tétmeccsen 3 gól és 2 gólpassz fűződik a nevéhez. A magyar válogatottban góllal mutatkozott be a csatár a Luxemburg elleni, novemberi felkészülési meccsen (2-2).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz