Erre kevesen számítottak: Kitette a keretből klubja a magyar válogatott csatárát

A már a magyar válogatottban is bemutatkozott 20 éves támadó Szalai Ádámhoz hasonló helyzetbe került a belga Genknél, a továbbiakban csak az U23-as kerettel készülhet. 
Csakfoci.hu 2022. december 8., csütörtök 17:38
A már a magyar válogatottban is bemutatkozott 20 éves támadó Szalai Ádámhoz hasonló helyzetbe került a belga Genknél, a továbbiakban csak az U23-as kerettel készülhet. 
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 8., csütörtök 17:38

Németh András - és Mika Godts - "a szerződésével kapcsolatos problémák" miatt kénytelen az U23-as csapattal készülni Genkben, és nem csatlakozhatott az első kerethez, amely spanyolországi edzőtáboron vesz részt - derült ki a belga hbvl.be cikkéből.

- Röviden leültem Andrással és Mikával egyeztetni - mondta Hans Somers, a Genk U23-as csapatának vezetőedzője. - Keményen dolgoznak az edzéseken, ehhez kétség sem férhet. A sportkarrierjükről van szó, és akkor csak egy dolog számít, az pedig a teljesítmény. Ez minden futballistára igaz. A fiúk ezt megértik. Feltételezem, hogy 100 százalékosan fittek és motiváltak, és ezt meg is fogják mutatni a pályán - tette hozzá a tréner, aki már a pénteki, Club NXT (az FC Bruges akadémiája) elleni meccsen pályára küldheti a duót.

Némethnek az idény végén lejár a szerződése csapatánál, amit nem kíván meghosszabbítani, ezért döntöttek úgy a szakmai stábnál, hogy a továbbiakban csak a tartalékokkal együtt készülhet a 20 éves, Dél-Afrikában született csatár, aki novemberben góllal mutatkozott be a magyar válogatottban. Helyzete elég hasonló képet ölt, mint Szalai Ádámé, aki Bázelben került a partvonalon túlra.

A fiatal támadó idén januárban debütált a Genk első csapatában, azóta 21 tétmeccsen 3 gól és 2 gólpassz fűződik a nevéhez. Hogy hol folytatja a nyártól, egyelőre kérdéses.

Olvastad már?
Szoboszlai a Bundesliga egyik legjobbja egy fontos támadómutatóban - a Bayern és a Dortmund klasszisait is előzi
Hét nagy helyzetet teremtett már társai számára Szoboszlai Dominik, aki ezzel a negyedik helyen áll a Bundesliga teljes mezőnyében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz