Fotó: kicker.de

Szoboszlai a Bundesliga egyik legjobbja egy fontos támadómutatóban - a Bayern és a Dortmund klasszisait is előzi

Hét nagy helyzetet teremtett már társai számára Szoboszlai Dominik, aki ezzel a negyedik helyen áll a Bundesliga teljes mezőnyében.
Csakfoci.hu 2022. december 8., csütörtök 14:00
Fotó: kicker.de
Hét nagy helyzetet teremtett már társai számára Szoboszlai Dominik, aki ezzel a negyedik helyen áll a Bundesliga teljes mezőnyében.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 8., csütörtök 14:00

A Liga Insider statisztikái alapján az rblive.de írt cikket arról, hogy melyik lipcsei futballista az, aki a legtöbb nagy lehetőséget megteremti társai számára. A válasz nem Dani Olmo, Emil Forsberg vagy Christopher Nkunku, hanem a magyar válogatott újdonsült csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik.

A 22 éves játékos hét ilyen nagy helyzetet alakított ki a többieknek, ezzel nemcsak csapatánál áll az élen, de a teljes Bundesliga-mezőny negyedik legjobb labdarúgója is. Csak Florian Kainz (Köln), Moussa Diaby (Leverkusen) és Mitchell Weiser (Werder Bremen) előzi őt meg egyaránt 10-10.es mutatóval, így a Bayern München vagy a Borussia Dortmund klasszisai is mind Szoboszlai mögött végeztek, Thomas Müller például csak a hetedik, Leroy Sané a 11. a listán.

Szoboszlai az elmúlt szezonban is remekelt már ebben a tekintetben, a bajnokságban 31 fellépésén 12 alkalommal teremtett meg a fent is említett (igaz, a cikk által sem részletezett), nagy esélyt társai számára.

Az első oszlopban a lejátszott meccsek, a másodikban a játszott percek, a harmadikban az említett, "kialakított nagy helyzetek" száma, az utolsóban pedig, hogy 90 perc alatt mennyi ilyet teremtett egy játékos (ez utóbbiban is kiemelkedő, a 7. Szoboszlai).


Fotó: ligainsider.de
Olvastad már?
A Fradi vb-kiszemeltje megerősítette, hogy Európába igazol: "Olyan klubra van szüksége, amely segít neki fejlődni"
A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz