A Fradi vb-kiszemeltje megerősítette, hogy Európába igazol: "Olyan klubra van szüksége, amely segít neki fejlődni"

A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását.
Csakfoci.hu 2022. december 8., csütörtök 8:47
A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 8., csütörtök 8:47

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a dél-koreai válogatottal a vb-n remekül szereplő és a Ghána elleni csoportmeccsen duplázó támadó, Cho Gue-sung iránt az FTC - és a skót Celtic is - érdeklődik és akár már a télen le is csaphat rá. Most Skóciában cikkeznek róla, a Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves játékosát is idézve, aki megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását. Arról viszont nem akart nyilatkozni, melyik csapatnak lehet a legnagyobb esélye a szerződtetésére.

Van érdeklődés az európai klubok részéről. Miután világklasszis európai és dél-amerikai játékosok ellen is játszottam a világbajnokságon, szeretnék tovább fejlődni Európában, jó lenne újra találkozni ezekkel a futballistákkal klubszinten is. Oda akarok menni, hogy szintet léphessek

- idézi Chót a The Scottish Sun.

A 189 centiméter magas és jelenleg (nem hivatalosan) 1,4 millió euróra taksált támadó mellett édesapja, Cho Chae-hwan is megszólalt fia lehetséges sorsa kapcsán.

- Azt a tanácsot adtam neki, hogy ha külföldre szerződik, akkor egy olyan klubhoz menjen, ahol úgy játszhat, ahogyan ő szereti, és ne azért válasszon egy csapatot, mert annak nagy neve van. Olyan klubra van szüksége, amely segít neki fejlődni, alkalmazkodni és beilleszkedni az új, európai életmódba - a pályán és azon kívül is. Tudom, hogy az ügynöke már az átigazolásával kapcsolatos tárgyalások lezárásán dolgozik. Most már biztosan Európába szerződik. A világbajnokság előtt azt mondtam Chónak, hogy ez egy olyan torna, ahol mindenkinek meg kell mutatnia, mire képes a pályán, és úgy gondolom, ez neki sikerült is. Remekül érezte magát a vb-n és természetesen nagyon büszke vagyok rá.

A skótok szerint Cho akkor került először a Celtic-menedzser, Ange Postecoglou látókörébe, amikor a japán Yokohama F Marinos ellen gólt szerzett egy 2020-as Ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A csatár azonban igazán Katarban robbant be a nemzetközi porondra a Ghána elleni remek duplájával, de a közösségi médiában is komoly népszerűségre tett szert a vb-n töltött ideje alatt.

Olvastad már?
Drasztikus változtatásokra készül a Honvéd új vezetője: "Nem lehet mellékes az eredmény, csak mi egy másik úton indulunk el" - interjú
A kockázatos sporteredmény-központú modell helyett inkább a játékosnevelésre és a tudás fejlesztésére helyezne nagyobb hangsúlyt Kun Gergely. A Honvéd új ügyvezetője csökkentené a Honvédnál a légiósok számát és a jövőben csak fiatal külföldieket igazolnának. Ezt megelőzően a banki szektorban és a gyógyszeriparban dolgozott, tulajdonosi kérésre már korábban is segítette a klubot pénzügyi területen, így tudja, mi az, amin változtatni kell. A sűrű edzőcserék után úgy látja, hogy Dean Klafuric személyében megtalálták az ideális szakembert, aki illik az új elképzelésekhez. Három évet adott magának, hogy végrehajtsa mindazokat az átalakításokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a Honvéd újra hazai topcsapat legyen. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz