A Slovan-kedvenc a bicskanyitogató dunaszerdahelyi mutogatásáról: "Messi is megcsinálta, lehet, hogy Kalmár is megcsinálta volna"

Provokatív gólöröme és mutogatása, valamint mezlevétele - mint kiderült, szándékos - piros lapot ért végül Dunaszerdahelyen, de Vladimir Weisst, a Slovan középpályását mindez nem nagyon érdekelte. 
Csakfoci.hu 2023. május 8., hétfő 15:34
Provokatív gólöröme és mutogatása, valamint mezlevétele - mint kiderült, szándékos - piros lapot ért végül Dunaszerdahelyen, de Vladimir Weisst, a Slovan középpályását mindez nem nagyon érdekelte. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 8., hétfő 15:34

A Slovan szélsője, Vladimir Weiss volt a dunaszerdahelyi rangadó egyik főszereplője, miután a mérkőzés 95. percben értékesített büntetőjével megnyerte a meccset (3-2) csapatának. A vasárnapi sikernek köszönhetően a Slovan öt ponttal áll a tabella élén a DAC előtt, és már csak egy pont is elég lenne a pozsonyiaknak a bajnoki cím bebiztosításához.

Weiss azonban sokat rontott az összképen, amikor győztes gólját meglehetősen provokatív módon ünnepelte, a DAC-tábornak mutogatott és csapattársainak kellett megvédeniük a hazai játékosok haragjától -  emiatt aztán a kiállítás sorsára jutott. Visszás gólöröme következtében egyébként elszabadultak az indulatok a pályán, a két csapat és a két kispad is egymásnak esett, még a rendőröknek és a biztonsági őröknek is közbe kellett avatkozniuk.

A jelenet egy, a lelátóról készült felvételen:

Szándékosan kapott piros lapot

- Álmodtam egy ilyen összecsapásról. Örülök, hogy nem dőlt el a bajnoki cím sorsa a szezon vége előtt öt-hat fordulóval, mint ahogy az a korábbi években történt. Jobban szeretem az ilyen mérkőzéseket. Szomorú voltam, hogy nem játszhattam az elejétől kezdve, de megálmodtam azt a pillanatot, ami a végén történt - mondta Weiss a rangadóról és azt is elárulta, hogy direkt állíttatta ki magát második sárgával, amikor levette a mezét.

- Örülök, hogy sikerült és hogy pont a szurkolóink előtt. Talán három percet voltam a pályán. A következő fordulóban Besztercebányára megyünk, de az első sárga lapom már az ötödik volt a sorban, így tudtam, hogy ott nem fogok játszani. 

"Amikor leszálltunk a buszról, megdobáltak minket"

A középpályást megkérdezték arról is, mit szólt ahhoz, hogy édesapja, a Slovan-edző idősebb Vladimír Weiss azt mondta, hogy bár a Dunaszerdahely nagy rivális, de egyben baráti kapcsolatok is fűzik a csallóközi klubhoz.

Tudod mit? Amikor leszálltunk a buszról, pirotechnikai eszközökkel dobáltak minket a szurkolóik. Csak hogy azonos mércét használjuk, amikor ezekről a dolgokról beszélünk. Amit én tettem, azt más játékosok is csinálják, például Lionel Messi a Real Madrid ellen. A dunaszerdahelyi játékosok a barátaim. Ha Kalmár gólt lőtt volna a Slovan otthonában, lehet, ő is így tett volna...hogy édesapám mit mondott erre? Mondjam szó szerint? Fél órán át fogjátok kisípolni...

- tette hozzá a szlovák válogatott játékos.

Kalmár Zsolt egyébként egy hónapja betalált Pozsonyban, de nem a Slovan-szurkolók előtt ünnepelt, hanem a DAC-szimpatizánsokhoz szaladt.

Olvastad már?
Kalmár a botrányos DAC-Slovan után: "Már megszoktuk, ezért tart itt a szlovák foci" - edzője szerint szégyen, hogy a bíróról kell beszélni
A DAC csapatkapitánya szerint a játékvezető ténykedése és a meg nem adott büntető erősen befolyásolta a Slovan elleni rangadó végkimentelét. Edzője, Adrian Guľa egy "Alcatrazban bűnhődő" bíróról és arról is beszélt, hogy meg kell nézni és nyilvánosan rá kell mutatni a játékvezetői tévedésekre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz