Fotó: vijesti.me

A magyar válogatott Eb-selejtezős ellenfele meglepően őszinte volt: "Nem feltétlenül kell jó benyomást kelteni" - egy nagy visszatérőről is beszámolt a kapitány

Motivációt jelent Montenegró számára, hogy a magyar válogatott remekül szerepelt a Nemzetek Ligájában.
Nyikes Zoltán 2023. június 13., kedd 16:00
Fotó: vijesti.me
Motivációt jelent Montenegró számára, hogy a magyar válogatott remekül szerepelt a Nemzetek Ligájában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. június 13., kedd 16:00

Hétfőn a teljes kerettel megkezdte a felkészülést Montenegró a Magyarország elleni szombati Eb-selejtezőre. A sajtótájékoztatón Miodrag Radulovic szövetségi kapitány elmondta, hogy a szerbek elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is jó játékot vár a csapatától.

– Egy újabb csoportfavorit ellen játszunk, és szeretnénk jobb eredményt elérni, mint Szerbia ellen. Az a találkozó útmutató lehet számunkra, hogy hogyan kell játszani, de még koncentráltabbnak, még olajozottabbnak kell lennünk, és most már eredményt is el kell érnünk. Szerbia ellen jó benyomást keltettünk, de mindez hiába, ha nem szerzünk pontot. A Magyarország elleni mérkőzés olyan pillanatban jön, amely meghatározhatja a továbbjutás menetét, és választ ad arra a kérdésre, hogy a válogatottunk képes lehet-e kiharcolni az Európa-bajnokságot érő egyik pozíciót. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá, és ezt meg is fogjuk mutatni – mondta Radulovic.

A szövetség honlapjáról az is kiderül, hogy a sérüléséből felépült Sead Haksabanovic, a Celtic szélsője is csatlakozik a csapathoz.

A játékosállományban sokkal jobb a helyzet, mint amikor kihirdettem a keretet. Haksabanovic körül bizonytalanság volt, de elvégezte az utolsó tesztet, megkapta a Celtic engedélyét, és készen fog állni. Ez egy újabb jó hír számunkra, csak Marusic hiányzik. Ez nagy hátrány, de pótolnunk kell

– tette hozzá Radulovic.

A sajtótájékoztatón a kapitányt emlékeztették arra, hogy a montenegrói válogatott számára gyakran kellemetlen eredmények születtek a nyári selejtezőkön.

– Kényelmetlen az időbeosztás, sok bajnokságnak már rég vége, néhány csak mostanában fejeződött be, néhány pedig még mindig tart. De a tavaly júniusi Nemzetek Ligájából jó tapasztalatokat szereztünk, és a következő öt edzésen mindent megteszünk, hogy megvalósítsuk az elképzelésünket. Csak bölcsebbnek kell lennünk, és a jó eredmény elérésére kell játszanunk. Ezúttal mindent az eredménynek rendelünk alá, nem feltétlenül kell jó benyomást kelteni – magyarázta Radulovic, aki kitért a magyarokra is. – Egy olyan csapat, amely az első kalapból várta a sorsolást, ez sokat elmond a magyarok erejéről. A magyarok remekül szerepeltek a Nemzetek Ligájában, idegenben legyőzték Angliát és Németországot, jól játszottak Olaszország ellen is. Ez csak motiváció számunkra, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. Ezt megmutattuk Hollandia, Törökország, Románia, Bulgária és Szerbia ellen is. A riválisunkat öt éve ugyanaz a kapitány vezeti, jól ismerjük a csapat erősségeit és a gyengeségeit is – mondta a Radulovic.

Olvastad már?
NB I: Keresetté vált az újonc egyik alapembere - ezek a csapatok szemelték ki
A csakfoci.hu értesülései szerint minden bizonnyal távozik az MTK-tól Szépe János, aki NB II-es együttesek kívánságlistáján szerepel, de a játékos még NB I-es lehetőségben is bízik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz