Fotó: mfor.hu

A Loki-elnök az első pillanattól bízott a keretben: "Ha már Magyarországon vagyunk, olyan ez, mint a Rubik-kocka" - beszélt a nyári játékosmozgásról is

Ike Thierry Zaengel, a debreceniek klubelnöke egy interjúban Srdjan Blagojevic vezetőedzőt is méltatta.
Póczik Dávid 2023. június 14., szerda 8:41
Fotó: mfor.hu
Ike Thierry Zaengel, a debreceniek klubelnöke egy interjúban Srdjan Blagojevic vezetőedzőt is méltatta.
Szerző: Póczik Dávid 2023. június 14., szerda 8:41

Közel egy éve tölti be Ike Thierry Zaengel a DVSC elnöki posztját, a Loki vezetője a dehir.hu-nak adott interjújában értékelte a piros-fehérek 2022/23-as szezonját.

Az első pillanattól kezdve magabiztos voltam a játékoskerettel kapcsolatban. Ugyanezt nem tudtam volna elmondani az akkori vezetőedzőről, ám az új tréner érkezésével ez is megváltozott.

- Rendkívül magabiztossá tett a jelenléte, egy kiváló szakember, aki nagyszerű munkát végez a klubnál. Megváltoztatta a csapat hozzáállását, azt, ahogyan a futballt játsszák. A hozzáállása nagyon közel áll ahhoz, amit a vezetőség is képvisel, ez pedig a jövőre nézve is rendkívül fontos - kezdte a klubelnök, aki a továbbiakban is méltatta Srdjan Blagojevic vezetőedzőt.

- Nagyon kedvelem őt, de számomra ez nem csak egy edzőről szól, hanem az egész csapatról. A játékosok, a szakmai stáb, a menedzsment és a szurkolók is ugyanolyan lényeges elemei a nagy egésznek. A világ legjobb játékosai is nálad lehetnek, ha nem követik az edzőt, a világ legjobb edzője is nálad lehet, ha nem tudja irányítani a sajátjait.

Ha már Magyarországon vagyunk, olyan ez, mint a Rubik-kocka. Minden egyes résznek tökéletesen kell működnie, hogy sikert érjünk el.

A debreceni együttes tavasszal tudott igazán eredményes lenni, a klubelnök szerint ez a csapat mentális erejének köszönhető.

- Minden fejben dőlt el, azt gondolom. Nagyon erősek vagyunk mentálisan. Többen is harcot vívtak a másodiktól az ötödik helyért bezárólag, ám amikor más csapatok kezdtek szétesni a szezon végére, mi erősek maradtunk, látszott, hogy nagyon akarjuk ezt a sikert. És amikor tényleg akarod, össze is jön! Az Újpest elleni utolsó találkozó remek volt, na de a Fradi elleni? Huh...3-1! Parádés! Elképesztő volt látni 14 ezer embert a lelátókon, de szeretném, hogy minél többen kijöjjenek, és általánosságban is sokan legyenek a stadionban. Ez az egyik legszebb létesítmény az országban, talán az első háromban is benne van, ahogy maga a csapat is!

Az interjú zárásában Ike Thierry Zaengel beszélt a gárda szurkolóiról, valamint kitért arra is, mit vár a DVSC Európa Konferencia Liga szereplésétől.

- Megvannak a szabályaim, amelyeket mindenki ismer. Az öltöző és a pálya a játékosoké. A lelátó a nagyfiúké! Az én szurkolóimé, az ultráké! Ez az ő csapatuk. Én menedzselem a csapatukat, de ez az övék! 

Mindenki tudja, hogy amennyiben nemzetközi kupában futballozol, nagyobb büdzsé és több pénz kell. Mindent lemodellezünk: tanulmányozzuk az összes játékost, egyeztetünk az edzővel, kiszámoljuk, mi fér bele és mire van szükségünk a következő szezonhoz.

- Természetesen szükséges néhány új játékos, de a régieknek is meg kell adni a lehetőséget, nélkülük ugyanis most nem lehetnék ebben a pozícióban. Engem is izgat a Konferencia Liga szereplés, de a következő idény is. Mi nem az a klub vagyunk ugyanis, akik csak a nemzetközi futballra koncentrálnak. Minden kiírás számít: bajnokság, Magyar Kupa és nemzetközi mérkőzések. Ahogy az akadémiai működésünk is. Én azt szeretném, hogy minden egyes kiírásban a legjobbunkat nyújtsuk!

Olvastad már?
Fradi: A vb-n kiszemelt középpályás megszerzéséhez is közelebb kerültek
A csakfoci.hu információi szerint a Fradi az elmúlt napokban közelebb került egy újabb igazolás véglegesítéséhez, Mohamed Ali Ben Romdhane megszerzéséhez.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz