Fotó: honvedfc.hu

A Honvéd edzője: "Felismerhető stílusa lett a csapatnak", a Puskás támadója: "Az nyer majd, akinek nagyobb szíve lesz" - NB I-es várakozások

Az NB I 29. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - így várják a találkozókat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2023. április 29., szombat 11:08
Fotó: honvedfc.hu
Az NB I 29. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - így várják a találkozókat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. április 29., szombat 11:08

Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE (14.45)

Kuttor Attila (Kövesd): – Az egyik közvetlen riválisunk ellen lépünk pályára szombaton, nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra. Az előző három bajnoki találkozó számunkra kedvezőtlen eredménnyel zárult, természetesen hazai környezetben szeretnénk javítani. Ezúttal is a saját játékunkkal próbálunk meg majd érvényesülni, hazai pályán nem lehet más célunk, mint megnyerni a mérkőzést. Mindent el fogunk követni azért, hogy jó eredményt érjünk el a Zalaegerszeg ellen. (mezokovesdzsory.hu)

Boér Gábor (ZTE):Csak pár napunk volt a közös munkára, de azt gondolom, hogy elég lehet. Bizakodó vagyok, mivel jó mentális állapotban van a csapat, a játékosok jól reagáltak a változásokra és az új impulzusokra.

A csapat nagy része ismert minket, ez sokat segíthet nekünk. Elégedett vagyok azzal a munkával, amit a héten letettek az asztalra a játékosok és hiszem, hogy jó eredményt tudunk elérni szombaton. Pozitívan tekintünk az előttünk álló kihívásokra! (ztefc.hu)

Kisvárda–Budapest Honvéd (17.00)

Milos Kruscic (Kisvárda): – A hangulattal nincs különösebb baj. A Paks elleni mérkőzést megelőzően korrekt teljesítményt nyújtott a csapat, meccsről meccsre jobbak voltunk. A paksi mérkőzés viszont nagyon nehéz volt, nem játszottunk jól, de nincs más lehetőségünk, ki kell egyenesíteni a sorainkat, és meg kell nyernünk a Honvéd elleni mérkőzést. Nem érdekel, hogy miként, hiszen a csapat hosszú ideje nem győzött, így mindenáron szükségünk van a sikerre. Meglátjuk, ez miként sikerül. A legfontosabb cél, hogy megnyerjük a következő meccset, vagyis a Honvéd ellenit. Előrébb nem tekintenék, fejlődnünk kell tovább, és ha ez megtörténik, akkor jöhetnek az eredmények. Ez a fő cél a hátralévő időszakra – mondta a vezetőedző, aki arra a felvetésre is kitért, hogy a Honvéd az életéért küzd, ez pedig veszélyessé teheti őket. – Természetesen, hiszen számukra tényleg a lét a tét. Biztos, hogy nagyon motiváltak lesznek, szeretnék bebizonyítani, hogy jobbak néhány csapattól és képesek előrelépni a tabellán. Ugyanakkor mi sem vagyunk híján a céloknak, hazai pályán játszani mindig külön elszántságot kell, hogy eredményezzen, ezen leszünk szombaton is, és végre nyerni szeretnénk. (kisvardafc.hu)

Dean Klafuric (Honvéd): – Tény, hogy hétvégi riválisunk formája nem a legjobb és az is előfordulhat, hogy pont ellenünk változik ez, viszont ránk is igaz, hogy jól kell futballoznunk, a lehető legtöbbet kell kihoznunk a szombati meccsből. Szükségünk van a három pontra, nagy rajtunk a nyomás, igaz, a Kisvárdán is, mivel otthon játszanak, hazai közönség előtt. A tabellát nézve a többség őket tarthatja esélyesnek, nekünk pedig meglepetést kell okoznunk! – mondta a vezetőedző, akitől azt is megkérdezték, milyen stílusú ellenfélre számíthat a Honvéd. – Bár azóta edzőt váltottak, Milos Kruscic vette át a csapatot, de a Kisvárdának mindig is volt egy felismerhető, kellemetlen stílusa. Ez az egyik nagy erényük, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az előző szezon ezüstérmesről beszélünk, kitűnő játékosok alkotják a keretüket. De arra készülünk, hogy legyen válaszunk a pályán erre a futballra! – folytatta, majd kitért arra is, szerinte miben változott a Honvéd a megérkezése óta. – A labdás fázisban felismerhető, sokat gyakorolt építkezési sémákat igyekszünk használni. Minden találkozót úgy közelítünk meg, hogy szeretnénk a labdát birtokolva dominálni, ráerőltetni az akaratunkat a riválisokra. Nyilvánvalóan, előfordult már az is, hogy visszaálltunk és az átmenetekre rendezkedtünk be, amelyek szintén az eredményességet szolgálták, összességében felismerhető stílusa lett a csapatnak, viszont ennek győzelmekkel is kell párosulnia, hiszen látjuk a tabellát, sajnos még mindig kieső helyen vagyunk.

Klafuric ezt követően arról beszélt, hogy a kiesés elkerülése érdekében miben kell a leginkább előre lépnie a Honvédnak.

– Rengeteg területen kell még fejlődnünk, ez nem is kérdés. Az eredményeket nézve az elsődleges, hogy képesek legyünk a már „megnyert“ mérkőzéseket valóban behúzni. Az idényben többször is volt rá precedens, hogy hiába voltunk előnyben vagy nyújtottunk domináns játékot, pontokat vettek el tőlünk az ellenfelek, például legutóbb az Újpest, meg kell tudnunk tartani az eredményt. A befejezésekkel sem vagyok elégedett, jó minőségű helyzeteket dolgozunk ki, de nem mindig rúgjuk be őket. Ezt is gyakorolni kell, a játékosoknak át kell törniük magukban azt a bizonyos mentális gátat, amit a sok kihagyott ziccer miatt felépítettek magukban – folytatta a horvát szakember, akinek felvetették, hogy a 12 csapatos NB I sok izgalmat hordoz magában, hiszen a dobogósokat leszámítva szinte bárki nehéz helyzetbe (matematikailag még most is 7 csapat búcsúzhat az első osztálytól), kiesés közelébe kerülhet néhány vereséggel, miközben sorozatban két-három győzelemmel már az érmes helyek felé lehet kacsintgatni.

Jó felvetés, viszont inkább onnan közelíteném meg, hogy számunkra ez nagy lehetőség is, mert pillanatok alatt kikeveredhetünk a veszélyzónából, ha elegendő pontot szerzünk az előttünk álló öt mérkőzésen. Nem tudom, hogy ez az ellenfeleknek ezt miként kezelik, nekünk nem is az a fontos. Az viszont tudom, hogy nagy esély számunkra, hogy ennyire sűrű a mezőny, amivel kötelességünk élni! (honvedfc.hu)

Vasas FC–Puskás Akadémia (19.30)

Marius Corbu (Puskás, támadó): – Nagyon nehezet – felelte a játékos arra a kérdésre, hogy milyen mérkőzést vár. – A Vasasnak minden pont úgy kell, mit egy falat kenyér, ennek következtében nem is tudjuk pontosan, mire számíthatunk tőlük. Épp ezért leginkább magunkkal kell foglalkoznunk, ha a saját játékunkat jól játsszuk, akkor nem lehet baj. Természetesen kiveséztük az utóbbi időben játszott találkozóikat – hogy úgy játszanak-e, ahogy arra mi számítunk, majd a meccsen kiderül. Véleményem szerint szombaton az akarat, a küzdeni tudás lesz a döntő tényező, az nyer majd, akinek nagyobb szíve lesz. A válogatott szünet után volt egy kisebb sérülésem, amelyből egy picit nehezebben jöttem vissza, de hála Istennek, erről már múlt időben beszélhetek. Most az a dolgom, hogy nap mint nap koncentráljak a feladataimra és százszázalékosan teljesítsek az edzéseken, mert készen kell állnom arra, hogy akár kezdőként, akár csereként bármikor bevethető legyek – megígérhetem, hogy a hozzáállásommal ezután sem lesz probléma. Nyilván szeretném visszaszerezni a helyemet a kezdőcsapatban, tudom, hogy képes vagyok rá, azt is tudom, hogy gyengébben teljesítettem az utóbbi időben, de úgy vélem, kezdek kijönni a hullámvölgyből. (pfla.hu)

Olvastad már?
Bognár: "Vargánál nem számolom a 11-eseket, mert azok nem gólok", Szabó: "Nehezen jutott el a hangom a csapatig a kiállítás után" - edzői értékelések
Az NB I 29. fordulójának nyitómeccsén a Paks 3-2-re nyert Kecskeméten - így látták a vezetőedzők a találkozót.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz