Fotó: fradi.hu

A Fradi brutális hatással van az NB I-re az UEFA-nál: Csak néhány csapat viszi a hátán még jobban a saját bajnokságát

Az elmúlt öt évben csak kilencen szereztek több országpontot az UEFA-nál a Fradinál és csak négy együttes van nagyobb hatással a bajnokságára, mint az FTC.
Csakfoci.hu 2023. december 6., szerda 12:49
Fotó: fradi.hu
Az elmúlt öt évben csak kilencen szereztek több országpontot az UEFA-nál a Fradinál és csak négy együttes van nagyobb hatással a bajnokságára, mint az FTC.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. december 6., szerda 12:49

Mely csapatok járulnak hozzá leginkább az eredményeikkel az UEFA országrangsorához az elmúlt öt szezonban? - ezt elemzi folyamatosan frissülő cikkében különböző térképeken és ranglistákon a swissfootballdata.com honlap.

A 2023/24-es szezon nemzetközi kupasorozatainak őszi végéhez közelítve magyar érdekeltsége is van a rangsor élmezőnyének. A listán számításba vett szerzett pontok tabelláján ugyanis jelen állás szerint TOP10-es az elmúlt szezonokban rendszeresen csoportkörös, idén az Európa Konferencia Liga-csoportkörből való továbbjutásért küzdő Ferencváros. A 10. Fradit leginkább igazi nagyágyúk előzik meg, az első kilenc hely így néz ki: Manchester City,  Bayern München, PSG, Rangers, Real Madrid, Dinamo Zagreb, Liverpool, Basel, PSV. 

Van egy talán még érdekesebb lista, amelyen minél magasabban szerepel egy csapat, annál nagyobb mértékben járult hozzá hazája összesített pontszámához. Ergo: a nemzetközi eredményeivel ez a klub húzza a bajnokságát is. Ezen a Fradi már az ötödik, csak a liechtensteini Vaduz, a moldáv Sheriff, az azeri Qarabag és a horvát Dinamo Zagreb segítette bajnokságát jobban a zöld-fehéreknél nemzetközi tekintetben, az elmúlt öt esztendőben.

Adatok forrása: swissfootballdata.com

Az UEFA országrangsoráról

Ez határozza meg, hogy az adott országból hány csapat indulhat a nemzetközi kupákban, és hány selejtezőt kell megvívniuk a csoportkörhöz.

A különböző listákat és adatokat ezen a linken tudod böngészni. 

Olvastad már?
Nincs biztonságban Stankovic a Fradi kispadján - ebben az esetben távozhat a Csakfoci-olvasók szerint
Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink szerint mennyire biztos Dejan Stankovic helyzete a Fradinál, és hogy ha nem stabil a kispad alatta, akkor milyen eredmények kellenek tőle a maradáshoz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz