NB I: Újpesti edzője van a Fradi és a Vidi alapembereinek is - itt a forduló válogatottja

Az élvonal 27. fordulójának álomcsapatát a debütáló vezetőedző, Predrag Rogan irányítja, a válogatottba pedig a Paks, a ZTE, a Fradi, az Újpest és a Vidi is delegált játékosokat.
Nyikes Zoltán 2020. június 8., hétfő 14:39
Az élvonal 27. fordulójának álomcsapatát a debütáló vezetőedző, Predrag Rogan irányítja, a válogatottba pedig a Paks, a ZTE, a Fradi, az Újpest és a Vidi is delegált játékosokat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 8., hétfő 14:39

NB I, a 27. forduló válogatottja

Banai (Újpest) - Szélpál (Paks), Kelemen (Paks), Civic (FTC) - Nego (Fehérvár), Obinna (Újpest), Houri (Fehérvár), Bőle (ZTE) - Könyves (Paks), Bobál G. (ZTE), Zubkov (FTC)

Banai Dávid (Újpest)

Már bő negyedóra után két nagy védést is be kellett mutatnia pár másodpercen belül: előbb Batik lapos lövését ütötte ki, majd Szendrei duplázását. A második játékrészben Gazdag közeli fejesét fogta, a hajrában pedig Batik elől szedett fel az utolsó pillanatban egy labdát.

Szélpál Norbert (Paks)

Remek helyezkedésének köszönhetően szinte mindig jó helyen volt és így szerelni tudott. A hajrában két alkalommal is pár méterre a kaputól tisztázott: előbb Nagy lövése után mentett, majd Takács kemény lökete vágódott le róla.

Kelemen Dávid (Paks)

Szélpálhoz hasonlóan a hajrában neki is volt egy nagy mentése, és végig kiegyensúlyozottan, szinte hiba nélkül játszott.

Eldar Civic (FTC)

Remekül oldotta meg a védekező feladatát és a támadásokat is rendszeresen segítette. A második félidő elején ő hozta ziccerbe Bolit, amely után a Fradi megszerezte a vezetést.

Loic Nego (Fehérvár)

Rendkívül aktívan futballozott. Negyedóra után egy remek helyzetfelismerést követően szerzett vezetést a Vidinek. A folytatásban is aktívan segítette a támadásokat, több jó beadása is volt.

Nwobodo Obinna (Újpest)

Sokat dolgozott a mezőnyben. A védekezésből is alaposan kivette a részét, voltak fontos mentései, szerelései, sokszor odaért, amikor nagyon kellett.

Lyes Houri (Fehérvár)

Főleg az első félidőben nyújtott átlag feletti teljesítményt a fehérváriak francia légiósa. A 16. percben remek ütemű gólpasszal szolgálta ki Negót, majd nem sokkal később ő maga tüzelt, de Dombó védett.

Bőle Lukács (ZTE)

A támadások aktív szereplőjeként húzóembere volt az újoncnak. Remek meglátásai, pontos átadásai voltak, két gólpasszal vette ki részét a sikerből. Az elsőnél erőszakosan szerzett labdát, míg a másodiknál pontosan tekert Bobál Dávid fejére.

Könyves Norbert (Paks)

A paksiak nyerőembere volt, duplájával eldöntötte a Mezőkövesd elleni meccset. Előbb Böde kiugratását követően lőtt a jobb sarokba, majd Hahn zseniális passzát követően csavart a hosszúba.

Bobál Gergely (ZTE)

Végig lekötötte a felcsúti védők figyelmét, sokszor jól használta ki testi erejét. A második félidőben egy remekül eltalált 20 méteres lövés után szerzett vezetést csapatának.

Olaksandr Zubkov (FTC)

Rendkívül aktív volt az ukrán szélső. Már a meccs elején volt egy jó lövése, majd egy remek beadása, amely után Boli fejesét fogta a diósgyőri kapus. A második félidőben óriási gólt lőtt a tizenhatos sarkától a jobb felsőbe, amivel el is döntötte a három pont sorsát.

A forduló edzője: Predrag Rogan (Újpest)

Ennél jobb debütálásra nem számíthatott. Ugyan nem játszott közönségszórakoztatóan az Újpest, de a kevés helyzetek egyikét kihasználva nagyon fontos három pontot szerzett. A sikerhez elengedhetetlen volt az alaposan megszervezett védekezés is.

A forduló cseréje: Bobál Dávid (ZTE)

A 82. percben váltotta ikertestvérét, majd 4 perccel később egy fejessel kialakította a 2-0-s végeredményt a Puskás Akadémia ellen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Eldőlt a vezetőedző sorsa
Kiderült, hogyan alakul Vladimir Radenkovic és a játékoskeret jövője a DVTK-nál.
Debreceni VSC
Igazolások
Srdjan Blagojevic a dvsc.hu-nak és a "Csak a Loki" magazinnak beszélt a nyári erősítésekről.
Fehérvár
Érkező
Bohdan Melnik személyében 27 esztendős védekező középpályással erősödött a Fehérvár kerete.
Tovább az összes átigazoláshoz