NB I: Tíz zöld-fehér a forduló válogatottjában - itt a csapat

Uralják az élvonal 16. fordulójának válogatottját a zöld-fehérek, miután kilenc játékos és egy edző került be a Ferencváros, Paks, Kaposvár trióból.
Nyikes Zoltán 2019. december 16., hétfő 18:01
Uralják az élvonal 16. fordulójának válogatottját a zöld-fehérek, miután kilenc játékos és egy edző került be a Ferencváros, Paks, Kaposvár trióból.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. december 16., hétfő 18:01

NB I, a 16. forduló válogatottja

Dibusz (Ferencváros) – Shestakov (Diósgyőr), Kelemen (Paks), Blazic (Ferencváros), Stopira (Fehérvár) - Nagy R., (Kaposvár) Kovács I., (Fehérvár) Windecker (Paks), Csiki (Kaposvár), Zubkov (Ferencváros) – Balázs (Kaposvár)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Két nagyot védett, mindkétszer Hasani kísérletezett, az első félidőben a 17 méteres lövését tolta ki a léc alól, a másodikban meg egy szabadrúgását védte bravúrral. A hajrában testi épségét sem kímélve mentett egy beívelésnél, bele is sérült, de be tudta fejezni a találkozót.

Sergej Shestakov (Diósgyőr)

Főleg a második félidőben volt aktív, hatékonyan segítette a támadásokat többször csak sárga lapot érően tudták megállítani. Jelentős mértékben neki volt köszönhető a Diósgyőr játékának feljavulása.

Miha Blazic (Ferencváros)

Ezúttal is csapata egyik legjobbja volt a szlovén válogatott védő, aki a Diósgyőr elleni mérkőzésen a nehezebb időszakokban is igazi oszlopa volt a Ferencváros hátsó alakzatának, emellett pontos passzaival a támadásokban is részt vett.

Kelemen Dávid (Paks)

Sorozatban másodszor került be a csapatunkba és ahogy a Fehérvár, úgy most a Mezőkövesd ellen is remek teljesítményt nyújtott. Földön és levegőben is több párharcot nyert, ha kellett, jól segítette ki társait.

Stopira Tavares (Fehérvár)

Carrillo kinevezése óta folyamatosan játszik a magyar és zöld-foki szigeteki állampolgársággal is rendelkező játékos, ráadásul jól. Hiba nélkül megoldotta védekező feladatát és a támadásokat is segítette. Az első félidő végén az ő beadását követően talált Rubus a saját kapujába.

Nagy Richárd (Kaposvár)

Nagyon élt a pályán, csak szabálytalanul tudták megállítani. Előbb Szatmárival rúgatott egy öngólt, majd ő maga betalált Kosicky kapujába.

Kovács István (Fehérvár)

A Vidi legjobbja volt a Kisvárda ellen. Minden támadás rajta keresztül futott végig. Remek labdákat adott, Futács még nem tudott vele élni, Pátkai azonban gólra váltotta a középpályás remek passzát.

Windecker József (Paks)

Kemény, határozott volt a paksiak középpályása. A mérkőzés elején egy védelmi hibát kihasználva volt eredményes, mint végül kiderült, győztes gólt szerzett.

Csiki Norbert (Kaposvár)

Bejöttek a cselei, remekül osztogatott, a második és a harmadik gólban is elévülhetetlen érdemei voltak.

Oleksandr Zubkov (Ferencváros)

Az első félidőben nagyon aktívan futballozott a jobb szélen, két olyan átadása is volt, amelyekből gól születhetett volna. Nagyon fontos és látványos gólt szerzett szabadrúgásból, amely végül három pontot jelentett csapatának.

Balázs Zsolt (Kaposvár)

A meccs elején ő szerzett fejjel gólt a Rákóczinak. A folytatásban is aktív volt, rendre veszélyt jelentett a debreceni kapura.

A forduló edzője: Waltner Róbert (Kaposvár)

Bátor támadójátékot produkált a Kaposvár, ráadásul ezúttal a helyzeteiket is értékesítették. Ebben a bajnoki szezonban már másodszor győzték le a Debrecent.

A forduló cseréje: Tömösvári Bálint (Kaposvár)

A 86. percben beállt, majd 4 perccel később egy szép csel után 15 méterről mesterien tekert a hosszúba.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz