Fotó: www.pfla.hu

A felcsúti játékos román ügynöke: "A magyar foci 10 évvel előttünk jár"

A Puskás Akadémiához szerződött Alexandru Baluta ügynökét, Dragoș Bobocot lenyűgözték azok a körülmények, amit Magyarországon látott.
Nyikes Zoltán 2020. szeptember 15., kedd 11:04
Fotó: www.pfla.hu
A Puskás Akadémiához szerződött Alexandru Baluta ügynökét, Dragoș Bobocot lenyűgözték azok a körülmények, amit Magyarországon látott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. szeptember 15., kedd 11:04

2013-ban vonult vissza a profi labdarúgástól a korábbi román játékos, Dragoș Boboc, aki azóta játékosügynökként tevékenykedik. A 38 éves szakember intézi a nyáron a Puskás Akadémiához érkező Alexandru Baluta ügyeit is, a román Digi Sport vendégeként pedig beszélt arról, milyen különbségeket figyelt meg a román és a magyar foci között.

– Az a meglátásom, hogy Romániában a mai napig fennáll az a felfogás a magyarokról, hogy a futballjuk gyengébb, a román alatt helyezkedik el.

Ha azonban össze kell hasonlítanom a magyar focit a románnal, akkor azt mondom, hogy 10 évvel előrébb járnak tőlünk.

A fizetések ott sokkal nagyobbak, de például hozzánk Franciaországból vagy Spanyolországból csak a harmadosztályból érkeznek játékosok, náluk nem így megy, akár már rutinosabb labdarúgókat is le tudnak igazolni az európai ligák élvonalaiból. Nagyjából a pénzek 70 százaléka érkezhet a kormánytól, és csak a maradék rész a privát szektorokból. A magyar kormány rengeteget segít a sportnak, különösen a futballnak, ahol még a határokon túl is támogatják a csapatokat, gondolok itt például a Sepsire – nyilatkozta Baluta ügynöke.

Boboc hozzátette, amikor Balutával Magyarországon járt, lenyűgözte az, amit látott.

– A Puskás Akadémiánál 10 edzőpálya áll rendelkezésre, közülük négy fűtött, saját orvosi részleggel rendelkeznek, és a stadionhoz közel egy campus is található. Szintén kellemes meglepetésként ért a Kisvárda, ahol az új stadiont a Bayern München gyönyörű létesítményéhez hasonlítanám, annak az utánzata, csak kisebb formában – folytatta az ügynök, majd arra is kitért, miért választotta a 4-szeres román válogatott játékos a felcsútiakat. –Baluta azért választotta a Puskás Akadémiát, mert a Slavia Prahánál nem kapott annyi lehetőséget, és mindenképpen egy olyan csapatnál akart játszani, amely segítségével újra reflektorfénybe kerülhet a válogatottnál. Nem találkoztam még egy olyan játékossal, aki ennyire játszani akar a nemzeti csapatban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz