Fotó: mlsz.hu

2024-es Eb: Kijutás esetén drasztikus változással nézhet majd szembe Rossi, de más újítás is érintheti a válogatott játékosokat

A jövő évi Eb-n 23 főt nevezhetnek keretbe a szövetségi kapitányok, de nem ez az egy szabály, ami módosulhat a közeljövőben.
Csakfoci.hu 2023. november 16., csütörtök 11:00
Fotó: mlsz.hu
A jövő évi Eb-n 23 főt nevezhetnek keretbe a szövetségi kapitányok, de nem ez az egy szabály, ami módosulhat a közeljövőben.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 16., csütörtök 11:00

Az UEFA bejelentette, hogy a 2024-es Európa-bajnokságon visszatérnek a 23 fős keretekhez. Az előző, 2021-es EB-n, illetve a tavalyi világbajnokságon a szövetségi kapitányok 26 játékost nevezhettek keretbe a koronavírus-járvány miatt. Az UEFA most úgy látja, hogy a járvány már nem jelent akkora fenyegetést a csapatokra, ezért közölték, hogy a jövő évi németországi kontinenstornán ismét csak 23 játékos szerepelhet majd az egyes országok csapataiban.

A magyar válogatott a Eb-részvételért csütörtökön, a selejtezők kilencedik fordulójában lép pályára Bulgáriában. Marco Rossi csapatának már egy döntetlen is biztosíthatja helyét a kontinenstornán - írja az MTI.

A 23 fős keretek mellett egy másik szabálymódosítás bevezetését is napirendre tűzhetik, ugyanis a The Times arról számolt be, hogy a FIFA szabályalkotó testülete, az IFAB, szeretné csökkenteni a játékosok folyamatos reklamálását, ezért új szabályt terveznek bevezetni, melyet 2019 óta tesztelnek a korosztályos tornákon, és az eredmények szerint a futballisták közel 40%-kal kevesebbet panaszkodnak a bírói ítéletekre.

A sin-bin néven ismert büntetést már több labdajátékban is alkalmazzák, ekkor a szabályszegő játékosokat ideiglenesen leküldik a játéktérről. A labdarúgásban 10 perces kiállítással tervezik büntetni a reklamáló játékosokat. Az IFAB vezérigazgatója, Lukas Brud szerint sok játékvezető korábban hagyja abba a pályafutását, mert a játékosok hatalmas nyomást gyakorolnak rájuk a folyamatos reklamálással. A sok kamera és a videóbíró jelenléte miatt gyorsan el lehet dönteni, hogy egy bírói döntés helyes volt-e, ezért Brud szerint nincs szükség felesleges reklamálásra.

Olvastad már?
Bolgár-magyar: Lesz-e hatása az Eb-selejtezőre a meccs előtti káosznak? Így szavaztak a Csakfoci-olvasók!
A legtöbb szavazat arra a válaszlehetőségre érkezett, hogy a bolgárok előnyt kovácsolhatnak a történtekből, de összességében többen gondolják azt, hogy nem ezen múlik majd a találkozó kimenetele.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Nikola Serafimov
Nikola Serafimov új szerződést kötött a Fehérvárral, így az északmacedón válogatott védő minden bizonnyal marad a nyár után is a Vidinél. (Nemzeti Sport)
Kisvárda
Lucas
A Fehérvár elleni mérkőzés az utolsó előtti hazai meccse lehetett a Kisvárda 34 éves csapatkapitányának, Lucasnak, aki összesen kilenc év után távozhat az idény végén csapatától. (Nemzeti Sport)
Fehérvár FC
George Dobson
Angliában még mindig azt hiszik, aláírt fehérvári szerződése ellenére megtarthatják a Vidihez tartó George Dobsont.
Tovább az összes átigazoláshoz