1 milliárdos játékosmozgás az NB I-ben - mitől indult be ennyire a magyar piac?

Az eddiginél lényegesen bátrabban és nagyobb számban szerződtettek egymástól az NB I-ben átigazolási díjért a klubok.
Csakfoci.hu 2024. március 7., csütörtök 9:28
Az eddiginél lényegesen bátrabban és nagyobb számban szerződtettek egymástól az NB I-ben átigazolási díjért a klubok.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 7., csütörtök 9:28

Közel egy milliárd forintért igazoltak a téli átigazolási időszakban egymástól játékosokat a klubok az NB I-ben. Ez az összeg a topbajnokságokat tekintve természetesen nem számottevő, a térségben és főleg a magyar bajnokságban viszont jelentősnek számít a belső piacon.

Az idei téli átigazolási időszakban ugyanis szembetűnő volt, hogy az eddiginél lényegesen bátrabban és nagyobb számban szerződtettek egymástól labdarúgót az NB I-ben átigazolási díjért a klubok, pedig a téli piac sajátossága, hogy sokkal nehezebb igazolni, éppen azért, mert a kiszemeltek nagy része még érvényes szerződéssel rendelkezik.

A Csakfoci egy igazi piaci szakértő, az MTK korábbi sportigazgatója, majd klubmenedzsere, Polyák Balázs segítségével vizsgálta meg, miért alakult mindez így: olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mit jelent ez a szintű pénzmozgás a térségben, mindez egy tendencia kezdete lehet-e, mi lehet mindennek a hozadéka a hazai bajnokságra nézve, de az is szóba került, a klubok tulajdonosai, első emberei mennyire nyitottak vagy elutasítóak abból a szempontból, hogy fizessenek egy játékosért?

Bővebben itt:

Olvastad már?
Közel 1 milliárdért igazoltak egymástól az NB I-es klubok: “A magyar liga kockázatos” - ezt mondja a szakértő
Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mit jelent ez a szintű pénzmozgás a térségben, mi lehet mindennek a hozadéka a hazai bajnokságra nézve, de az is szóba került, a klubok tulajdonosai, első emberei mennyire nyitottak vagy elutasítóak abból a szempontból, hogy fizessenek egy játékosért? A kérdések megválaszolásában Polyák Balázs volt segítségünkre, aki az MTK korábbi sportigazgatójaként, majd klubmenedzsereként több játékos felépítésében és értékesítésében vett részt, a magyar klubvezetők közül a legtöbb pénzmozgással járó átigazolást ő bonyolította le, így jól ismeri azokat a szempontokat, amelyek a piacot mozgatják.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz