Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Xabi Alonso a Fradi legyőzése után: "Most ez elég volt, de a jövőben nem lesz az" - gratulált a gyepmestereknek

A Bayer Leverkusen edzője szerint a Puskás Aréna játéktere az egyik legjobb, amit az utóbbi években látott.
Nyikes Zoltán 2023. március 17., péntek 9:42
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A Bayer Leverkusen edzője szerint a Puskás Aréna játéktere az egyik legjobb, amit az utóbbi években látott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 17., péntek 9:42

Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetőedzője szerint a jövőben jobb teljesítményt kell nyújtania csapatának a labdarúgó Európa Ligában, mint csütörtökön a Ferencváros elleni 2-0-ás győzelem és nyolcaddöntőbe jutás alkalmával a Puskás Arénában.

– Most ez elég volt, de a jövőben nem lesz az. Jobban ki kell használnunk a lehetőségeinket – mondta a spanyol szakember, aki szerint nem játszottak látványosan. – Nem játszottunk szépen, ezt el kell fogadnunk, de amit akartunk, azt elértük. Ha messzire akarunk jutni Európában, akkor szükség van az ilyen meccsekre, amelyen megmutatkozik a csapat tartása – nyilatkozott.

Alonso a kapus Lukas Hradecky "érett európai teljesítményét" emelte ki. Xabi Alonso hozzátette, a negyeddöntőben nehezebb ellenfélre kell számítani.

– Ezzel a hozzáállással, mostani formánkkal és magabiztosságunkkal bárkit legyőzhetünk. Ugyanakkor a jobb együttesek ellen gyilkos ösztönre is szükség van – fogalmazott a tréner.

A Bayer Leverkusen edzője egy bókkal is szolgált a házigazdák irányába: "gratulálok a gyepmestereknek, a gyep hihetetlen volt. Az egyik legjobb pálya, amit az elmúlt években láttam, szóval öröm lenne visszatérni ide. Még hosszú és nehéz út áll előttünk addig, de a negyeddöntőbe jutás motivációt jelent a játékosoknak, a klubnak és a szurkolóknak is. Lépésről lépésre fogunk küzdeni az esélyünkért" – idézi a sportbuzzer.de.

A Ferencváros a múlt heti, idegenbeli 2-0-s kudarc után a Puskás Arénában is 2-0-ra kapott ki a Bayer Leverkusentől, így kettős vereséggel, 4-0-s összesítéssel búcsúzott. A második számú európai kupasorozat negyed- és elődöntőinek sorsolását pénteken 13 órától tartják, míg a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik. (MTI/sportbuzzer.de)

Olvastad már?
Csercseszov: "A célunk, hogy jövőre a BL-ben jussunk el a nyolcaddöntőig" - szerinte a Fradi-szurkolók Európa legjobbjai
Az orosz szakember szerint büszkének kell lenniük arra, hogy 16 mérkőzést játszottak a nemzetközi porondon.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz