Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csercseszov: "A célunk, hogy jövőre a BL-ben jussunk el a nyolcaddöntőig" - szerinte a Fradi-szurkolók Európa legjobbjai

Az orosz szakember szerint büszkének kell lenniük arra, hogy 16 mérkőzést játszottak a nemzetközi porondon.
Nyikes Zoltán 2023. március 16., csütörtök 23:48
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Az orosz szakember szerint büszkének kell lenniük arra, hogy 16 mérkőzést játszottak a nemzetközi porondon.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 16., csütörtök 23:48

A Ferencváros végül kettős vereséggel, összesítésben 0-4-gyel esett ki az Európa Liga-nyolcaddöntőben a Bayer Leverkusen ellen, miután a Puskás Arénában is két góllal kapott ki. A lefújást követően így értékelte Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a látottakat az M4 Sportnak.

– Az ilyen mérkőzéseken nem szabad hibázni és minden egyes adódó lehetőséget ki kell használni, ellenkező esetben egy ilyen minőségű ellenfél megbosszulja ezt, ezúttal is ez történt – kezdte Csercseszov. – Ha őszinték akarunk lenni, akkor mondhatjuk azt, hogy a Bundesliga abszolút erősebb bajnokság, mint a magyar, viszont ha hétről hétre komoly tétmérkőzéseket játszik az ember, akkor valamennyire kell ezen a nívón javítani. A megfelelő információkat és tanulságokat le kell vonni ebből a meccsből és ki kell elemezni. Ha az ember egy nagyobb kerettel tud dolgozni és kevesebb a sérülés, akkor több lehetősége van taktikailag és cserék szintjén is, például Tokmac és Vécsei is jól állt be a Monaco ellen, ezek mind olyan dolgok, amik közrejátszanak egy mérkőzésen. Ha ilyen régóta nem éltük meg a tavaszt, akkor természetesen ez most egy nagyon jó dolog, de most csak az a kérdés maradt, hogy elég-e nekünk ez a szint, vagy egy lépéssel előrébb kell lépnünk. Megfelelően ki kell elemeznünk, és meg kell tennünk a következő lépést.

A Ferencváros vezetőedzője aztán a sajtótájékoztatón a jövőbeli célokról is beszélt.

– Büszkének kell lenni arra a nemzetközi útra, amit bejártunk, ma volt a 16. mérkőzésünk, ez egy nagyon hosszú út. Behoztuk a magyar focit Európába, ami nagyon jó, a szurkolók pedig ismét megmutatták, hogy ők a legjobbak Európában.

Most mindenképpen az elemzésen van a sor, a jövőben mindenképpen meg kell tennünk a következő lépést. A cél és az én feladatom az lenne, hogy jövőre ne az EL-ben, hanem a BL-ben jussunk el a nyolcaddöntőig.

Köszönetet kell mondanunk a játékosoknak ezért az útért, most pedig 100 százalékig az NB I-re kell koncentrálni. Ha nagyon filozofikusan akarnék erre válasolni, akkor minden egyes részletben javulnunk kell, mind egyéni teljesítményben, mind a hibák kiküszöbölésében és a legfontosabb, hogy minden játékosunk a rendelkezésre álljon – mondta az orosz szakember.

Olvastad már?
Kubatov köszönetet mondott: "Egy gyönyörű kaland most véget ért, de hamarosan visszatérünk!" – minden hír az FTC nemzetközi szerepléséről itt!
A Ferencváros elsőként jutott tovább az Európa Liga H-csoportjából az AS Monaco, a Trabzonspor és a Crvena Zvezda előtt, márciusban pedig a nyolcaddöntőben, a Bayer Leverkusen ellen fejezte be szereplését az európai kupaporondon. Honlapunk a nyolcaddöntők után is minden fontos eseményről folyamatosan frissülő cikkben számol be.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz