Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csercseszov: "A célunk, hogy jövőre a BL-ben jussunk el a nyolcaddöntőig" - szerinte a Fradi-szurkolók Európa legjobbjai

Az orosz szakember szerint büszkének kell lenniük arra, hogy 16 mérkőzést játszottak a nemzetközi porondon.
Nyikes Zoltán 2023. március 16., csütörtök 23:48
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Az orosz szakember szerint büszkének kell lenniük arra, hogy 16 mérkőzést játszottak a nemzetközi porondon.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 16., csütörtök 23:48

A Ferencváros végül kettős vereséggel, összesítésben 0-4-gyel esett ki az Európa Liga-nyolcaddöntőben a Bayer Leverkusen ellen, miután a Puskás Arénában is két góllal kapott ki. A lefújást követően így értékelte Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a látottakat az M4 Sportnak.

– Az ilyen mérkőzéseken nem szabad hibázni és minden egyes adódó lehetőséget ki kell használni, ellenkező esetben egy ilyen minőségű ellenfél megbosszulja ezt, ezúttal is ez történt – kezdte Csercseszov. – Ha őszinték akarunk lenni, akkor mondhatjuk azt, hogy a Bundesliga abszolút erősebb bajnokság, mint a magyar, viszont ha hétről hétre komoly tétmérkőzéseket játszik az ember, akkor valamennyire kell ezen a nívón javítani. A megfelelő információkat és tanulságokat le kell vonni ebből a meccsből és ki kell elemezni. Ha az ember egy nagyobb kerettel tud dolgozni és kevesebb a sérülés, akkor több lehetősége van taktikailag és cserék szintjén is, például Tokmac és Vécsei is jól állt be a Monaco ellen, ezek mind olyan dolgok, amik közrejátszanak egy mérkőzésen. Ha ilyen régóta nem éltük meg a tavaszt, akkor természetesen ez most egy nagyon jó dolog, de most csak az a kérdés maradt, hogy elég-e nekünk ez a szint, vagy egy lépéssel előrébb kell lépnünk. Megfelelően ki kell elemeznünk, és meg kell tennünk a következő lépést.

A Ferencváros vezetőedzője aztán a sajtótájékoztatón a jövőbeli célokról is beszélt.

– Büszkének kell lenni arra a nemzetközi útra, amit bejártunk, ma volt a 16. mérkőzésünk, ez egy nagyon hosszú út. Behoztuk a magyar focit Európába, ami nagyon jó, a szurkolók pedig ismét megmutatták, hogy ők a legjobbak Európában.

Most mindenképpen az elemzésen van a sor, a jövőben mindenképpen meg kell tennünk a következő lépést. A cél és az én feladatom az lenne, hogy jövőre ne az EL-ben, hanem a BL-ben jussunk el a nyolcaddöntőig.

Köszönetet kell mondanunk a játékosoknak ezért az útért, most pedig 100 százalékig az NB I-re kell koncentrálni. Ha nagyon filozofikusan akarnék erre válasolni, akkor minden egyes részletben javulnunk kell, mind egyéni teljesítményben, mind a hibák kiküszöbölésében és a legfontosabb, hogy minden játékosunk a rendelkezésre álljon – mondta az orosz szakember.

Olvastad már?
Kubatov köszönetet mondott: "Egy gyönyörű kaland most véget ért, de hamarosan visszatérünk!" – minden hír az FTC nemzetközi szerepléséről itt!
A Ferencváros elsőként jutott tovább az Európa Liga H-csoportjából az AS Monaco, a Trabzonspor és a Crvena Zvezda előtt, márciusban pedig a nyolcaddöntőben, a Bayer Leverkusen ellen fejezte be szereplését az európai kupaporondon. Honlapunk a nyolcaddöntők után is minden fontos eseményről folyamatosan frissülő cikkben számol be.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz