Fotó: topsport.bg

Visszalépéssel fenyegetőzik egy bolgár klub a botrányos bírók miatt, Kassainak is üzentek: "Meddig marad a foci az önök irányítása alatt?" - közlemény

Ismét célkeresztbe került a korábbi FIFA-játékvezető, Kassai Viktor Bulgáriában.
Csakfoci.hu 2023. április 7., péntek 9:55
Fotó: topsport.bg
Ismét célkeresztbe került a korábbi FIFA-játékvezető, Kassai Viktor Bulgáriában.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 7., péntek 9:55

Nyílt levelet írt a bolgár élvonalbeli FC Arda a honi labdarúgás, különös tekintettel a bolgár játékvezetés vezetőinek a CSZKA Szófia ellen hosszabbításban elveszített (0-1) kupanegyeddöntőt követően. A kardzsali együttes kiemelte, mindig igyekeznek önmagukban keresni a hibát, de nem tudnak így tenni, amikor rajtuk kívül álló okok miatt csúszik ki egy meccs a kezükből.

A klub hét kérdést küldött el a Bolgár Játékvezetői Bizottság vezetőjének, Kassai Viktornak és a Bolgár Labdarúgó Szövetség elnökének, Borislav Mihailovnak, de a levél végén a bolgár válogatott szövetségi kapitányának, Mladen Krsatijcnak is üzentek.

Az Arda számos játékvezetői ítéletet kérdőjelezett meg a Bolgár Kupa negyeddöntőjében, már a mérkőzésről szóló tudósításban is nevetségesnek nevezte azt, ahogyan kiestek a sorozatból. A kérdések között megemlítik, hogyan vonhatta vissza Valentin Zhelezov játékvezető a számukra megítélt tizenegyest a VAR-ozást követően, amikor közel helyezkedett a bíró a szituációhoz, továbbá számon kérik a sporit, hogy miért nem mutatta fel az általuk egyértelműnek vélt második sárga lapot az ellenfél egyik játékosának. Az Arda együttesénél azt sem értik, miért kellett a 117. percben 11-est ítélni az ellenfélnek szintén VAR-ozást követően, amikor a játékvezető ismét közel volt az esethez és nem ítélte meg úgy, hogy büntetőt kell adnia.

Meddig fognak még a játékvezetők dönteni Bulgáriában a csapatok sorsáról és gúnyolják ki a játékosok munkáját? Miért a bírók döntöttek szerdán arról, hogy ki jusson tovább a Bolgár Kupában, és nem a pályán lévő játékosok? Szeretnénk megkérdezni Kassai urat, mikor tervezi, hogy ellátogat egy bolgár stadionba Szófián kívül? Mikor tervezi élőben látni, hogy beosztottjai mindenfélét (vagy bármit, amit mondanak nekik) képesek ítélni?

– olvasható a klubhonlapon.

A klub a szövetségi kapitánynak azt rója fel, hogy az Arda azon kevés csapatok egyike, amely a saját nevelésű játékosokra helyezi a hangsúlyt, minden szakértő példaként emlegeti őket, ám Krstajic még egyszer sem látogatott el a stadionukba, hogy a helyszínen győződjön meg a játékosok képességéről.

– Ezeket a kérdéseket Borislav Mihailov, Mladen Krstajic és Kassai Viktor úrnak tesszük fel, akiktől megfelelő és gyors válaszokat várunk. Ellenkező esetben a következő bajnokság a PFC ARDA nélkül fogja kezdetét venni. Egy ráadás: mi egy olyan csapat vagyunk, amely jövőre lesz 100 éves. Kevés ilyen múlttal rendelkező csapat van Bulgáriában, és nem normális, hogy más érdekek áldozatai legyünk. Van még egy releváns és nem lényegtelen kérdésünk - meddig marad a bolgár futball az önök irányítása alatt? – zárul a közlemény.

Az Arda jelenleg stabil középcsapat a bolgár élvonalban, a 8. helyen áll, tizenkét ponttal az alsóházi rájátszást érő helyektől.

Olvastad már?
Megint Kassait szapulják Bulgáriában: "Ezt a fickót nem érdeklik a bolgár játékvezetők, visszavitte őket a kőkorszakba"
A Slavia Szófia elnökét aggasztja a bolgár játékvezetés színvonala.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz