Vadócz a válogatottról: "A labda másnál van"

A légiósra testőrök vigyáznak Indiában, nem zárja ki, hogy újra válogatott legyen.
Csakfoci Admin 2016. október 27., csütörtök 8:55
A légiósra testőrök vigyáznak Indiában, nem zárja ki, hogy újra válogatott legyen.
Szerző: Csakfoci Admin 2016. október 27., csütörtök 8:55

Vadócz Krisztián, a 40-szeres magyar válogatott játékosa idén július óta az indiai Super Ligában szereplő Mumbai City játékosa. A légióssal készült interjú a Digi Sport Reggeli start c. műsorában. Vadócz elmesélte, egyetlen bajnokságban sincsen úgy összesűrítve a versenynaptár, mint Indiában.

- A feleségem távollétét leszámítva minden más nagyszerű itt. Két és fél hónap alatt játszunk 14 meccset plusz a rájátszást. Mi teljesítettük a bajnokság első felét a leghamarabb, 21 nap alatt játszottunk 7 mérkőzést. Tizenegy pontot gyűjtöttünk, jelenleg vezetjük a tabellát, ami csalóka lehet, hiszen a többiek 1-2 meccsel kevesebbet játszottak. Most egy hét szünetünk van, ami vakációval ér fel, hiszen 3 naponta játszottunk, közben folyamatosan repültünk, utaztunk, tehát fárasztó volt.

A légióst a bombay-i közbiztonságról is kérdezték.

- Eléggé el vagyunk zárva a bombay-i élettől. A hotelből csakúgy kimenni nem szabad, mindig szólni kell. Testőrök vigyáznak ránk, nem, mintha akkora szükség lenne erre, de mégis azt szeretnék, hogy teljes legyen a játékosok nyugalma.

Vadócz két éve már szerepelt Indiában, akkor a Pune City labdarúgójaként.

- Más volt a kettő, hiszen az a legelső éve volt az indiai Super Ligának. Megpróbálták a külföldiek számára vonzóvá tenni a bajnokságot. Jelenleg sokkal rutinosabbak ebben a csapatok, a vezetőség, a játékosok nagyobb figyelemmel vannak kiválasztva. A mostani szerződésem alapja a Pune City-ben töltött időszak volt, de nyilván ha az utána lévő két évben lerobbantam volna, akkor nem szavaznak itt ismét bizalmat nekem.

A magyar játékos csapattársa a Manchester United korábbi uruguayi sztárja, Diego Forlán.

- Diego Forlán jó arc. Ellenfélként is úgy nézett ki, hogy teljesen normális és közvetlen. Most közös sikerekért hajtunk. Bőven van idő megismerni egymást, össze vagyunk zárva, sőt, inkább már azt a lehetőséget keressük, amikor kicsit egyedül lehetünk.

Vadócz Krisztiánt a Mumbai City céljairól is kérdezték.

- Be szeretnénk az első négybe kerülni, ez az eddigi szezonok során nem sikerült a csapatnak. Azért lenne ez mérföldkő, mert akkor bekerülnénk a rájátszásba, ahol játszhatnánk a döntőért, és ha bejutunk, akár meg is nyerhetjük. De egyelőre az első négybe kerülés az elsődleges célunk.

A tapasztalt légióst megkérdezték, melyik ország futballjához tudná hasonlítani az indiait.

- A bajnokság fejlődött, az indiai játékosok sem olyan megilletődöttek már. Bármelyik nyugat-európai bajnoksághoz tudnám hasonlítani, persze leszámítva a top-bajnokságokat. Rengeteg dél-amerikai játékos is szerepel itt. Svájci, dán, holland, bármelyik bajnokságba beleillik ezek közül.

Vadócz Krisztián öt éve volt utoljára válogatott, de nem mondott le arról, hogy még felhúzza a címeres mezt.

- Amíg nem vonulok vissza, addig szerintem nagy esélyem van a válogatottságra. Nyilván az elmúlt 5 évben nem kerültem szóba, ami csökkenti az esélyeket, de a teljesítményem ez alatt az időszak alatt is ugyanolyan jó volt.

Tapasztaltabbá váltam, még több bajnokságban szerepeltem, még több klubnál álltam meg a helyem, én mindig úgy készülök, ami persze természetes, hogy meghatározó ember legyek a csapatomban. A labda másnál van. Nem akarom feladni úgy a magas labdát, hogy rosszul teljesítek, és akkor nincs is miről beszélni. Amíg egészséges vagyok és a pályán jól megy a játék, mindig várom a lehetőséget.

Megkérdezték Vadóczot, van-e visszaút Európába az indiai kaland után.

- Nyáron is volt Európából ajánlatom. Nyilván amikor közeledik a téli átigazolási időszak, akkor lehet jobban látni, hol van szükség esetleg rám. Ausztráliában is tavaly jól mentek a dolgok, az ottani edzővel folyamatosan beszélek, ő számítana rám a Perth Glory-nál. Maradt még itt több mint 7 mérkőzésem, remélem, jó teljesítményt nyújtok.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz