Szoboszlai: "Juventus vagy Inter? Egy Serie A-játékoshoz sem szeretném hasonlítani magam"

A Salzburg magyar válogatott játékosa nem akarja magát senkihez hasonlítani és a jövőjét illetően sem beszélt még bővebben.
Dudás Gábor 2019. november 17., vasárnap 16:35
A Salzburg magyar válogatott játékosa nem akarja magát senkihez hasonlítani és a jövőjét illetően sem beszélt még bővebben.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 17., vasárnap 16:35

"Exkluzív interjút" adott az olasz fcinternews.it oldalának - a milánóiai sztárcsapat egyik legnagyobb szurkolói portáljának - Szoboszlai Dominik, akit már hónapokkal összeboronáltak több Serie A-csapattal, így az Interrel is.

Az olaszok erről kérdezzék elsősorban a Red Bull Salzburg 19 éves magyar válogatott középpályását.

- Szeretem Olaszországot, gyakran járok oda nyaralni. De azt még nem tudom hová vezet majd pontosan az utam, amikor majd klubot váltok a jövőben. Nem akarok most részletekbe belemenni, annyit tudok mondani, hogy kedvelem Olaszországot - mondta Szoboszlai, akit arról is megkérdeztek, hogy a Juventust vagy az Inter preferálná-e inkább?

- Nem mondanám, hogy van preferenciám. Majd meglátjuk - szólt a rövid válasz.

A portál arra is rákérdezett, hogy a fiatal magyar melyik, a Serie A-ban játszó futballistához hasonlítaná magát?

- Egyikhez sem szeretném magamat hasonlítani. Én én vagyok - reagált Szoboszlai.

A Salzburg tehetsége - az interjú az Uruguay elleni meccs után készült - nyilatkozott Marco Rossiról és a magyar válogatott esélyeiről is a walesi Eb-selejtező előtt.

- Szeretek a szakmai stábbal együtt dolgozni, nagyon felkészült edzőkről van szó. Tisztelem Marco Rossiék munkáját. Büszke vagyok arra, hogy ennek a magyar csapatnak a tagja lehetek, és hogy a magyar focitörténet részese lehettem ezen a nyitómeccsen. De ennél többet kell majd mutatnunk, és tudom, hogy képesek is vagyunk rá. Ezt már kedden, Wales ellen is bizonyítanunk kell. De bízom a csapatban és magamban, ha nincs bizalom és önbizalom, az máris vereséget jelent. Együtt kell koncentrálnunk a csapattársaimmal, mert a csapat a legfontosabb. Mindent megteszünk azért, hogy történelmet írjunk, hogy ott legyünk a 2020-as Európa-bajnokságon - tette hozzá.

Olvastad már?
Walesi-magyar: Kiakadtak Bale-re a spanyolok a meccs utáni ünneplés miatt - minden a sorsdöntő selejtezőről itt!
A magyar válogatott november 19-én, kedd este 20:45-től Wales vendégeként lép pályára utolsó Eb-selejtező mérkőzésén. Magyar győzelem esetén a szlovák-azeri meccs eredményétől függetlenül kijutunk a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra, míg ha északi szomszédaink nem nyernek, és a mieink döntetlent játszanak, akkor is kivívjuk a részvételt. Minden a sorsdöntő meccsről itt!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz