Sajtóhír: Megvan Kassai Viktor utódja Oroszországban

Orosz sajtóhírek szerint a portugál Vitor Melo Pereira lesz Kassai Viktor utódja az Orosz Labdarúgó Szövetségben, ahol a magyar ex-bíróhoz hasonlóan a játékvezetők szakmai vezetői posztját fogja betölteni.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 21., kedd 12:12
Orosz sajtóhírek szerint a portugál Vitor Melo Pereira lesz Kassai Viktor utódja az Orosz Labdarúgó Szövetségben, ahol a magyar ex-bíróhoz hasonlóan a játékvezetők szakmai vezetői posztját fogja betölteni.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 21., kedd 12:12

Egy hete mondott le az Orosz Labdarúgó Szövetségben betöltött posztjáról Kassai Viktor, ám akkor még nem nevezték meg az utódját. A 46. születésnapját nemrég betöltő egykori elit játékvezető 2020. január 9. óta dolgozott az orosz szövetségnél - a távozását szervezeti átalakítással indokolták.

A hivatalos bejelentést követően a helyi sajtóban még aznap megkezdődtek a találgatások, ki töltheti be a megüresedett pozíciót: felmerült, hogy a holland Björn Kuipers vagy az olasz Nicola Rizzoli veheti át a stafétát, de előkerült még a szerb Milorad Mažić neve is, aki 2019 februárja óta hasonló minőségben dolgozik a kínai szövetségnél.

Az Eurostavka értesülései szerint a 64 éves Vítor Melo Pereira veszi át Kassai helyét, az egykori magyar játékvezetőhöz hasonlóan honfitársaival együtt érkezik Oroszországba. A lap úgy tudja, azért esett a portugálra a választás, mert a megnevezett, pályafutását nemrégiben befejező három bíró

nem rendelkezik kellő tapasztalattal a játékvezetői elmélet oktatásában, és e készségek gyakorlati fejlesztésében. Ellentétben Pereirával, aki hosszú évek óta játékvezetőket képez a FIFA és az UEFA égisze alatt.

- Csütörtökön jelentjük be Pereira kinevezését - idézte Asot Hacsaturjanc szavait a championat.com, miután az orosz játékvezetői bizottság elnöke megerősítette azokat a sajtóhíreket, miszerint a korábbi portugál játékvezető, Vitor Melo Pereira lesz Kassai Viktor utódja.

Pereira aktív játékvezetői pályafutása során 1989 és 2002 között tevékenykedett: többek közt dirigálhatott az 1998-as franciaországi és a 2002-es dél-koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon is. 2001-ben ő fújta a sípot a Bayern München-Liverpool (2-3) Szuperkupa-mérkőzésen, valamint egy évvel később a Feyenoord-Borussia Dortmund (3-2) UEFA-kupa-döntőt is ő kapta. Visszavonulása után Görögországban és Csehországban is segítette a helyi játékvezetők munkáját.

Kassai - aki az olasz Roberto Rosetti után a második külföldi szakember volt az RFSZ játékvezetői bizottságában - 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, novemberben 322. NB I-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.

Olvastad már?
A távozó Kassai kemény kritikát kapott az orosz vezetőtől: "Nem értette meg, mivel kell foglalkoznia"
Az Orosz Labdarúgó Szövetség ügyvezető igazgatója szerint nem javult a játékvezetés minősége Kassai Viktor szerepvállalásával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz