Rettenetes stadionkatasztrófa, közel 200 halott: A volt Fradi-edző is megszólalt - videók, fotók

A legalább 174 halottal járó stadionkatasztrófa nagyon megviselte az Indonéziában dolgozó egykori ferencvárosi edzőt, a német Thomas Dollt is.
Dudás Gábor 2022. október 3., hétfő 12:26
A legalább 174 halottal járó stadionkatasztrófa nagyon megviselte az Indonéziában dolgozó egykori ferencvárosi edzőt, a német Thomas Dollt is.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 3., hétfő 12:26

Mint arról beszámoltunk, a hazai csapat veresége után több ezer szurkoló rontott be a pályára az indonéziai Malangban, Kelet-Jáva tartományban. A rendőrök könnygázzal akartak megfékezni a tömeget, erre óriási pánik tört ki, az emberek egymást taposták - az áldozatok és a sérültek száma is megközelíti a 200-at. Sajnos az elhunytak között gyerekek is vannak, illetve két rendőr is meghalt.

- Kimondhatatlanul szomorú vagyok a történtek miatt. Biztosan hosszú időbe telik majd feldolgozni - mondta a Bild című lapnak az egykori német válogatott labdarúgó, Thomas Doll, aki április óta irányítja a 11-szeres bajnok Persija Jakartát.

Doll elárulta, hogy már az első személyes beszélgetéseket is lefolytatta játékosaival a tragédiáról.

- Érthető módon mindannyian nagyon meghatódtak. Ennek már semmi köze a futballhoz. Mindez nagyon-nagyon elgondolkodottá tesz mindenkit.

A stadionkatasztrófa idején Doll éppen a Persib Bandung elleni mérkőzésre készült csapatával.

- A csapat hotelében értesültünk a történtekről - számolt be az 56 éves szakember.

Biztonsági okokból páncélozott rendőrautókkal azonnal a 40 kilométerrel arrébb parkoló csapatbuszunkhoz vezettek minket és rendőri védelem mellett visszatértünk Jakartába. Mindannyian boldogok vagyunk, hogy most már otthon vagyunk.

Doll azt nyilván nem tudta megjósolni, mi fog történni ezután. Annyi bizonyos, hogy az indonéziai labdarúgó-szezon határozatlan időre félbeszakadt.

Felvételek a malangi stadionból - csak erős idegzetűeknek

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz