Fotó: twitter.com/alainfcae_en

Rebrov: "Elég drága lennék a klubnak, de ezzel nem tudok mit csinálni" - fontos döntés születhet az edzőről

Az Al Ain ukrán vezetőedzője, Szergej Rebrov szerint nem kizárt, hogy továbbra is marad az Egyesült Arab Emírségek jelenlegi bajnokcsapatánál, hiába merült fel a neve hazája szövetségi kapitányaként is.
Dudás Gábor 2022. június 9., csütörtök 17:01
Fotó: twitter.com/alainfcae_en
Az Al Ain ukrán vezetőedzője, Szergej Rebrov szerint nem kizárt, hogy továbbra is marad az Egyesült Arab Emírségek jelenlegi bajnokcsapatánál, hiába merült fel a neve hazája szövetségi kapitányaként is.
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 9., csütörtök 17:01

A tavaly tavasszal még a Ferencvárosnál dolgozó, majd nagyjából egy éve az Al-Ainhoz igazoló Szergej Rebrov a Fanday-nek adott nyilatkozatában kitért arra is, miért érthetetlen számára, hogy már több cikk is tudni véli (legalábbis pletykál arról), hol folytatja majd a pályafutását.

- Hogyan is szól valójában a szerződésem? Hogyan írhat valaki cikket anélkül, hogy tudná, meddig szól egyáltalán a szerződésem? De most válaszolni fogok: 1+1 évig érvényes és a klubnak lehetősége van a kontraktus automatikus meghosszabbítására, bár eddig még nem élt ezzel a lehetőséggel. A szerződésem jelenleg július 1-ig él, de ha az Al Ain él az opcióval, akkor még egy évig itt dolgozom majd. Higgye el, az arab országokban nem olyan buták a klubelnökök, hogy simán csak egy évre szóló szerződést írjanak alá egy edzővel - abban túl nagy lenne a kockázat.

Az opció a folytatásra elég drága lenne a klubnak, de ezzel nem tudok mit csinálni. Az Al-Ain vezetése megígérte, hogy június 15. és 20. között megoldják ezt a kérdést, hogy kiderüljön minél előbb, hol dolgoznom a továbbiakban - mondta Rebrov.

Mint ismeretes, ukrajnai sajtóhírek szerint felmerült annak a lehetősége is, hogy a háromszoros magyar bajnok Rebrov legyen az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, amennyiben Alekszandr Petrakov távozna a posztjáról.  Az ideiglenesen kinevezett tréner azonban 2022 végéig szóló szerződést írt alá, miután eljutott csapatával a vb-pótselejtezőig, sőt, majd annak a - végül elveszített - döntőjéig is.

- Még nem tudom, hol leszek idén vagy jövőre, de biztosan dolgozom majd. Ehhez elég erőm és energiám is van. Elég ocsmány dolog lenne arról beszélni, hogy Lucescu után ki lesz a Dinamónál. Úgy gondolom, hogy a román edző jó munkát végez a Dinamónál és még sok hasonló évet kívánok neki, mert szeretem ezt a klubot. Biztos vagyok benne, hogy minden szurkoló is hálás Lucescunak a Dinamónál végzett munkájáért - tette hozzá az ukrán szakember.

Nemrégiben téma volt az is, hogy Rebrov esetleg újra a Dinamo Kijev kispadjára üljön le, de erre csak akkor kerülhetne sor, ha a román Mircea Lucescu távozna onnan.

Olvastad már?
A Fradiból nézett ki magának játékost az egyik legsikeresebb szlovák edző - a DAC-nál köthet ki a válogatott helyett
Szlovákiai sajtóhírek szerint egyre esélyesebb, hogy a bajnok Slovantól távozó Vladimir Weiss az örök rivális Dunaszerdahelynél folytatja pályafutását. És állítólag a Ferencvárostól is igazolna a DAC-hoz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz