Koronavírus: Dzsudzsákéknak is zárt kapuk mögött kell játszaniuk

Azonnali hatállyal betiltotta az Arab Öböl Liga mérkőzéseinek látogatását is az Egyesült Arab Emirátusok futballszövetsége a térségben és az országban is terjeszkedő koronavírus-járvány miatt.
Dudás Gábor 2020. március 8., vasárnap 14:59
Azonnali hatállyal betiltotta az Arab Öböl Liga mérkőzéseinek látogatását is az Egyesült Arab Emirátusok futballszövetsége a térségben és az országban is terjeszkedő koronavírus-járvány miatt.
Szerző: Dudás Gábor 2020. március 8., vasárnap 14:59

Az Emirátusokban egyelőre 27 fertőződött meg a vírussal, ennek következményeként pedig a helyi döntéshozó szervek az iskolákat és az egyetemeket is bezáratták egy hónapra, majd kiderült, hogy a helyi futballbajnokságok mérkőzései is zártkapusak lesznek.

"Úgy döntöttünk, hogy az Emirátusok valamennyi férfi és női bajnokságában, valamint kupakiírásában nézők nélkül kell megrendezni a mérkőzéseket. A döntés azonnali hatállyal és visszavonásáig érvénybe is lép" - írták.

Emiatt a helyi Elnök Kupa keddi elődöntőit is üres lelátók előtt rendezik meg, így például Dzsudzsák Balázs csapata, az Al AIn is zártkapus meccset játszik majd a Sharjah együttese ellen - azután, hogy a héten már bajnokin is pályára léptek ugyanígy.

A koronavírus-járvány miatt már ezen a héten is elmaradtak az Ázsiai Bajnokok Ligája aktuális mérkőzései, sőt, júniusig valószínűleg nem is folytatják majd a sorozatot. Az ázsiai világbajnoki selejtezők menetrendje is változhat majd - erről a FIFA-val Zürichben egyeztetnek az illetékesek.

Olvastad már?
Itt az első két koronavírus miatt elmaradó hazai meccs - döntött Budapesten a kerületi operatív tanács
A koronavírus miatt a XVIII. kerületi önkormányzat döntése értelmében elmarad két BLSZ I-es bajnoki a hétvégén a fővárosban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz