Komoly megszorítások érhetik a magyar válogatott védő klubját - sajtóhír

Cseng Hszü-jüan, a Kínai Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy az év végéig újabb gazdasági szigorítások várhatók a profi klubok számára.
Csakfoci Admin 2020. november 17., kedd 16:53
Cseng Hszü-jüan, a Kínai Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy az év végéig újabb gazdasági szigorítások várhatók a profi klubok számára.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 17., kedd 16:53

A sportvezető a Hszinhua kínai állami hírügynökségnek adott nyilatkozatában kifejtette: az együtteseknek tovább kell csökkenteniük a bérköltségüket annak érdekében, hogy az országban életben tudják tartani a profi futballt. Cseng Hszü-jüan tavaly augusztusban vette át a szövetség irányítását, és azóta folyamatosan pénzügyi óvatosságra inti a klubokat. Ennek érdekében még a következő szezon rajtja előtt újabb intézkedések meghozatalát helyezte kilátásba.

A profi bajnokságok csak észszerű pénzügyi feltételek mellett tudnak jól működni. A fenntarthatatlanság legfőbb oka a klubok túlköltekezése, amin változtatni kell. Ellenkező esetben a profi bajnokságokat nem lehet hosszú távon működtetni

- mondta. Hozzátette: biztos abban, hogy még az év végéig újabb intézkedéseket dolgoznak ki a kiadások visszaszorítása, azon belül elsősorban a játékosok fizetésének csökkentése érdekében.

Cseng felügyeletével januárban már bevezették a fizetési plafont: a légiósok kereseti lehetőségét évi 3,3 millió dollárban (998 millió forintban) maximalizálták, míg a kínai labdarúgók esetében 1,4 millió dolláros határt húztak meg.

Hszi Csin-ping kínai elnök évekkel korábban beszélt arról a vágyáról, hogy Kína labdarúgásban stabilan a világ legjobbjai közé tartozzon. Ezt követően az ország legtehetősebb magánvállalkozásai óriási összegeket biztosítottak a profi klubok számára, hogy ezzel emeljék Kínában a bajnokság színvonalát és segítsék a hazai játékosok fejlődését. Az elmúlt években azonban sorra vezették be azokat a szabályokat, amelyek elsősorban azokkal a légiósokkal voltak kapcsolatosak, akikre nagyobb összeget fordítottak a klubok. Például a külföldi játékosok transzferdíját 2018 óta százszázalékos adó terheli, ezután jelentősen csökkentek az ilyen jellegű átigazolások.

A kínai szuperligában játszik a magyar válogatott hátvédje, Kádár Tamás is, aki idén télen négy évre kötelezte el magát a Shandong Luneng együtteséhez, miután az ukrán Dinamo Kijevtől nem éppen békés körülmények között távozott. (MTI/csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz