Eltiltották a DAC-Slovan játékvezetőjét, Kalmárnak magyarázkodnia kell

A Szlovák Labdarúgó Szövetség szerint Filip Glova mindkét oldalon "elfelejtett" megítélni egy tizenegyest, így eltiltást kapott. Kalmár Zsoltnak írásban kell eljuttatnia álláspontját a fegyelmi bizottsághoz a kritikus nyilatkozatáról.
Nyikes Zoltán 2019. február 23., szombat 11:54
A Szlovák Labdarúgó Szövetség szerint Filip Glova mindkét oldalon "elfelejtett" megítélni egy tizenegyest, így eltiltást kapott. Kalmár Zsoltnak írásban kell eljuttatnia álláspontját a fegyelmi bizottsághoz a kritikus nyilatkozatáról.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. február 23., szombat 11:54

Nem maradt büntetlenül a múlt heti DAC-Slovan rangadó játékvezetőjének ténykedése. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Szlovák Labdarúgó Szövetség hivatalosan is elismert, hogy Filip Glova tévedett, amikor nem adott meg egy tizenegyest a dunaszerdahelyiek javára a hajrában történt kezezést követően, továbbá a pozsonyiak javára is elmaradt egy büntető.

A profutbal.sk beszámolója szerint ezért a szövetség eltiltotta Filip Glova játékvezetőt.

Mint ismert, a fegyelmi bizottság Kalmár Zsolt ellen is vizsgálatot indított, aki azt nyilatkozta a meccs után, hogy „büntetőt kellett volna rúgnunk, viszont tudjuk, a játékvezető szlovák volt.” 

Egyelőre azonban még nem tiltották el a DAC magyar középpályását, a szövetség közleményében az áll, hogy „Kalmár Zsoltnak a Slovan elleni meccs kritikus nyilatkozatáról írásbeli álláspontot kell eljuttatnia február 26-ig  a fegyelmi bizottsághoz.”

A dunaszerdahelyi csapat következő bajnokiján így még pályára léphet Kalmár, Vida Máté és Vida Kristopher viszont sérülés miatt hiányozni fog.

Elmaradhat a Slovan-Nagyszombat rangadó

A sportolunk.sk híre szerint az előzetes biztonsági egyeztetések alapján a Spartak szurkolói bojkottot hirdettek, a klub is hasonló állásponton van. A cikk megemlíti, hogy a pozsonyi stadion használatára nincs engedély, jelenleg csak a főlelátó van engedélyezve, ez pedig nincs összhangban a szövetség előírásaival, így bajnoki mérkőzést sem lehetne játszani. Ezek alapján a Spartak megtagadta a mérkőzés lejátszását, ugyanis ez veszélyes lenne minden résztvevő számára.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz