Mint ismert, több játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket a DAC-Slovan múlt hétvégi szlovák bajnokin. A dunaszerdahelyiek magyar középpályása, Kalmár Zsolt a meccs utáni nyilatkozatában szóvá is tette, hogy csapattársa kezezését követően tizenegyest kapott a Slovan, ám egy hasonló szituációnál néma maradt a spori sípja a túloldalon.

HA MEGKAPJUK A BÜNTETŐT, MI IS BETALÁLUNK, ÉS DÖNTETLEN LETT VOLNA A VÉGE, DE MINT TUDJUK, SZLOVÁK JÁTÉKVEZETŐNK VOLT… – NYILATKOZTA KALMÁR A PROFUTBALL.SK-NAK, emiatt pedig a fegyelmi bizottság akár el is tilthatja a honfitársunkat.

A bumm.sk beszámolója szerint a Szlovák Labdarúgó Szövetség (SFZ) szerdán délelőtt közzétett a weboldalán egy hírt, amiben elismerték, hogy járt volna büntető a DAC-nak is.

A játékvezetőnek a kézzel történő tilos játékért büntetőt kellett volna ítélnie lap felmutatásának szükségessége nélkül – áll a szövetség közleményében.

Az SFZ egy másik vitatott szituációról is szót ejtett, Jedlicka és Ljubicic ütközéséről azt írták, hogy “a játékvezetőnek tizenegyest kellett volna ítélnie, a kapus veszélyes módon ütközött az ellenféllel, ezért sárga lapot kellett volna kapnia”.

A bumm.sk továbbá megjegyzi, hogy egyelőre a megítélt tizenegyes és a DAC védője, César Blackman kezezése miatt nem jelent meg állásfoglalás a szlovák szövetség oldalán sem. A dunaszerdahelyi klub viszont saját összefoglalójában kikockázta az esetet, amely közel sem annyira egyértelmű, mint ami a túloldalon történt.