Vannak reménytelen helyzetben lévő magyar légiósok - a lista

Sok játékosunk kap lehetőséget külföldön, akad viszont szélsőséges ellenpélda is.
Mokány Lajos 2016. október 25., kedd 9:53
Sok játékosunk kap lehetőséget külföldön, akad viszont szélsőséges ellenpélda is.
Szerző: Mokány Lajos 2016. október 25., kedd 9:53

Honlapunkon rendszeresen nyomon követjük légiósaink teljesítményét, légiós-körképünkből kiderül, hogy szerencsére a külföldön játszó játékosaink többségére jelenleg számítanak klubjaiknál. Akad azonban pár ellenpélda, köztük egészen szélsőséges esetek is, akiknek jelen állás szerint esélyük sincs arra, hogy klubjuknál - folyamatosan - bevessék őket.

Ilyen például Kalmár Zsolt helyzete: a hétvégén már az RB Leipzig tartalékcsapatában lépett pályára, ez is bizonyítja, hogy gyakorlatilag nincs esélye lehetőséghez jutni az első csapatnál. A bajnokságban eddig egyetlen játékperc sem jutott neki, a kispadra is csak kétszer fért oda, korábban az edzői is többször beszéltek arról, hogy borzasztó nehéz a helyzete - egy téli klubváltás lehet a megoldás. 

Hosszú ideje nem játszhat Litauszki Róbert sem: a Cracovia védőjét júliusban még bevetették új klubjában, azóta azonban egyetlen percet sem játszott, lassan harmadik hónapja. A 7. fordulóig legalább a meccskeret tagja volt (de nem cserélték be), az utolsó hatban viszont már oda sem fért be, ő maga is beszélt arról, hogy nem igazán van esélye arra, hogy a helyzete változzon.

Ha már Lengyelország: nem túl rózsás Mervó Bence helyzete sem. Augusztus végétől, vagyis az utolsó hét körben teljesen perifériára került. Háromszor nem tették be, két alkalommal mindössze 1 percre, amolyan időhúzó csereként. Most hétvégén többet játszhatott, de csereként beállva is lekapta az edzője 26 perc után.

Teljesen más okokból nem játszhat Simon Krisztián, aki sérülése után lábadozik egyelőre, így értelemszerűen nem is kaphatott lehetőséget, viszont keményen dolgozik a visszatérésért, remélhetőleg idővel újra megkapja majd az esélyt az 1860 Münchennél.

A Serie B-ben játszó Tamás Krisztián sem stabil csapattag a Speziában, 11 forduló alatt mindössze egyszer léphetett pályára az U21-es válogatott balhátvéd.

Ehhez képest jóval több lehetőséghez jutott Sallai Roland, aki az első négy fordulóban játszhatott, és erre még meg is van az esélye a folytatásban, viszont a jelenlegi tendenciája említést érdemel: az utolsó öt fordulóban nem kapott egyetlen percnyi esélyt sem.

Akiknek a helyzete megváltozott

Tavaly is voltak egyébként olyan játékosaink, akik szembesültek ilyen nehéz helyzettel, jó hír, hogy közülük többeknek rendeződött a sorsa.

Megyeri Balázs korábban 38 forduló alatt egyszer sem védhetett a Getafe csapatában, most viszont stabil tagja a Greuther Fürthnek.

Köteles Lászlót a teljes 2016 évben mellőzte a Genk, sőt, még az idei szezon elején is. Öt kispados meccs után kölcsönadták a Waasland-Beverennek, ahol folyamatosan védhet.

Szalai Ádám egy éve gyakorlatilag lehetőséghez sem jutott a Hoffenheimben, tavaszra szerencsére már változott a helyzet, és ugyan most sem számít stabil csapattagnak, a meccsek felén nem kapott lehetőséget, a másik felén csereként beállva viszont játszhatott.

Adorján Krisztián tavaly 36 (!) alkalommal nem játszhatott a lehetséges 42-ből, idén viszont számol vele a Novara.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz