Szoboszlai most a Liverpool egyik legnagyobb ikonjánál tarolt: "Szemet gyönyörködtető, Gerrard óta nem volt ilyen"

A teljes karrierjét a Liverpoolban töltő, 38-szoros angol válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Jamie Carragher is elámult a magyar válogatott játékos eddigi angliai teljesítményétől.
Budai László 2023. október 10., kedd 16:07
A teljes karrierjét a Liverpoolban töltő, 38-szoros angol válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Jamie Carragher is elámult a magyar válogatott játékos eddigi angliai teljesítményétől.
Szerző: Budai László 2023. október 10., kedd 16:07

A Liverpool-szurkolók Jude Bellinghamet várták, és Szoboszlai Dominikot kapták a nyári átigazolási időszakban, és ha eleinte volt is csalódottság emiatt, a magyar válogatott csapatkapitányának hétről hétre nyújtott pazar teljesítménye eloszlatta ezeket a hangokat - ezzel vezeti fel a Liverpool ikonjával, Jamie Carragherrel készített interjúját a Liverpool Echo. Nyilatkozatában a korábban a Vörösöket 17 évig szolgáló Carragher sem győzi dicsérni a fiatal magyar középpályást.

- Szoboszlai briliáns - kezdte Carragher az ECHO-nak. - A legjobb játékosokhoz hasonlóan teljesít, és ha nem lenne ott egy meccsen, akkor nagyon hiányozna a csapatból.

Nemcsak a kreativitásáról vagy a lövőerejéről van szó, hanem a fizikai hatásáról is: a tempójáról és az erejéről, amivel rendelkezik, ami az általa lefedett területet és a párharcokat illeti, amelyekben részt vesz. Ha nem a legjobb játékát nyújtja a labdával, akkor is hatalmas hatást gyakorol.

Carragher a Liverpool korábbi és mostani középpályássorát is összehasonlította.

- Mindig is megvolt ez az egyensúly a Liverpoolnál. A legutóbbi középpályáról mindig úgy beszéltek, hogy keményen dolgozik, emellett egy kis tehetség is van benne, de ez szerintem nem volt így. Nagyon képzett játékosok voltak, ez igaz. De ez az új középpálya valószínűleg kreatívabb, plusz nagyszerű munkamorálja is van. Teljesen más középpályásként fogják leírni őket, és egy kicsit másmilyenek, mint amilyen eddig volt ez a sor, de izgalmasabb és szemet gyönyörködtetőbb, amikor látod Szoboszlai lövéseit a tizenhatoson kívülről.

Steven Gerrard óta nem volt ez meg, innen az összehasonlítás. Van még egy kis út előtte, hogy elérje azt a szintet, de úgy tűnik, a Liverpool nagyon jó üzletet kötött ezen a poszton.

Olvastad már?
Légiósok: Újabb rekord, Szoboszlai értéke sosem volt még ennyire az egekben - már csak egy Liverpool-játékos előzi meg
20 millió euróval nőtt a magyar válogatott játékost becsült piaci értéke a Transfermarkton.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz