Szívinfarktust kapott, veszélyben az egyik legjobb játékvezető karrierje

Infarktust kapott és megműtötték Ovidiu Hategan román futballbírót, az orvosi beavatkozás után állapota stabil - adta hírül a román média.
Nyikes Zoltán 2022. március 28., hétfő 12:20
Infarktust kapott és megműtötték Ovidiu Hategan román futballbírót, az orvosi beavatkozás után állapota stabil - adta hírül a román média.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. március 28., hétfő 12:20

A 2008 óta FIFA-bíróként jegyzett és 2015-től az európai bírói elitligába tartozó 41 éves Hategan vasárnap este otthonában tartózkodott Aradon, és erős mellkasi fájdalmakat érzett, miután befejezte az edzést. Kórházba ment kivizsgálásra, és az orvosok megállapították, hogy az egyik ér eldugulása következtében infarktust kapott.

A román média szerint vasárnap este meg is műtötték, sztentet ültettek be neki, egyelőre kérdéses, hogy Hategan tudja-e folytatni pályafutását.

A román média szerint Hategannak az eddigi szakmai eredményei alapján jó esélye volt, hogy beválogassák az idei katari világbajnokság játékvezetői közé.

Pályafutásának kellemetlen pillanatai közé tartozik az a 2020 decemberében félbeszakított Paris Saint-Germain-Basaksehir Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés, amikor a negyedik bíró, Sebastian Coltescu, a török csapat másodedzőjét, Pierre Webot feketének nevezte, miközben Hategannak javasolta, hogy adjon neki piros lapot.

Mindkét csapat játékosai tiltakozásképpen elhagyták a pályát. Hategan a 2018-ban a Nemzetek Ligájában lejátszott Németország-Hollandia meccs közben tudta meg, hogy édesanyja meghalt. A mérkőzést ennek ellenére végig vezette, majd a lefújás után a pályán elsírta magát, és a játékosok voltak az elsők, akik részvétüket fejezték ki, és vigasztalták. (MTI)

Olvastad már?
Válogatott: Állítsd össze Rossi Észak-Írország elleni kezdőcsapatát!
Lépj öt percre Marco Rossi helyébe és szavazd meg az Észak-Írország elleni kezdőcsapatot!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz