Storck nehezebb feladat előtt áll, mint előző csapatánál – ez most a legfontosabb

Bernd Storck a Cercle Bruges edzőjeként nehezebb feladat előtt áll, mint korábbi állomáshelyén, és elmondása szerint előtte nincs lehetetlen feladat.
Csakfoci Admin 2019. október 16., szerda 18:10
Bernd Storck a Cercle Bruges edzőjeként nehezebb feladat előtt áll, mint korábbi állomáshelyén, és elmondása szerint előtte nincs lehetetlen feladat.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. október 16., szerda 18:10

Három nappal azután, hogy Bernd Storck hivatalosan is a belga élvonalbeli Cercle Bruges vezetőedzője lett, hétfőn sajtótájékoztatón mutatták be a német szakembert szakembert a média képviselőinek. Az 56 éves tréner a szezon végéig szóló szerződést írt alá a klubbal, miután a napokban menesztették a francia Fabian Mercadalt, akinek az irányításával 10 forduló alatt 3 pontot szerzett a csapat a bajnokságban, valamint a belga kupából az amatőrökből álló Rebecquoise búcsúztatta a bruges-ieket.

Meggyőzött ez a projekt, sok Cercle Bruges mérkőzést tekintettem meg, és a játékosok jó kvalitással rendelkeznek. Nem láttam még a csapatszellemet, ami nagy probléma, hiszen enélkül nem lehetünk sikeresek – kezdte Bernd Storck, akinek egymás után második alkalommal kell egy kiesés ellen menekülő csapatot megmenteni. – Az "újrakezdés" szükséges, ezt mondtam a játékosoknak.

Mostantól kezdve pozitívan kell gondolkodniuk. Azt akarom, hogy a kapustól a támadókig haladjanak. Versenyképesebbé kell válniuk ahhoz, hogy ebben a bajnokságban maradjanak.

Sok az új játékos, otthonosan kell érezniük magukat, biztos benne vagyok, hogy sikerrel fognak járni.


Oleg Petrov és Vincent Goemare bemutatja Bernd Storckot - Fotó: www.facebook.com/CercleBrugge

Storckot az előző szezonban az öt meccs után pont nélkül álló Mouscron nevezete ki vezetőedzőnek, irányításával a 10. helyen zárta az alapszakaszt.

Úgy gondolom, a Cercle nehezebb helyzetben van, mint abban az időben a Mouscron volt. Tíz mérkőzésen három pontot szerzett a csapat, de szerintem a Cercle játékosai ennél jobb futballra képesek, egyszerűen kell játszaniuk!

Azt mondtam a játékosoknak, kövessenek engem. Én bízom bennük, nekik is bízniuk kell bennem.

Az új játékosoknak azonosulniuk kell az új helyzettel. Lehetőséget adunk a játékosoknak, amit meg kell ragadniuk. A legfontosabb dolog a csapat. Mouscronban a csapatszellem fantasztikus volt – folytatta a korábban a magyar válogatottat szövetségi kapitányként irányító szakember.

Ahogy fentebb említettük Storckkal jól szerepelt a Mouscron, azonban az Európa Ligáért vívott rájátszásban már nem volt sikeres, ezért nem hosszabbították meg az idén nyáron lejáró szerződését.

Nem szeretek visszatekinteni a múltba. Most megvan a lehetőségem arra, hogy megmutassam, mit tudok. Fantasztikus időszakot töltöttem el Mouscronban, de az a történet már június 30-án véget ért. Folyamatosan követtem a belga bajnokságot, és örülök, hogy visszatértem.

Storck a meglévő szakmai stábbal folytatja a munkát, bár asszisztens- és erőnléti edzőt fog magával hozni. A kispadon október 20-án, vasárnap 20 órakor a kilencedik helyezett Sporting Charleroi ellen hazai pályán debütál.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz