Sajtóhír: 13-szoros bajnok vinné a korábbi Vidi-szélsőt, magyar csapattársa is lehet

Asmir Suljic kényszerűségből került az Olimpija Ljubljanához, ám az idei szezonban mutatott teljesítménye egy nemzetközileg jegyzett klub figyelmét is felkeltette.
Csakfoci Admin 2019. május 19., vasárnap 15:00
Asmir Suljic kényszerűségből került az Olimpija Ljubljanához, ám az idei szezonban mutatott teljesítménye egy nemzetközileg jegyzett klub figyelmét is felkeltette.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. május 19., vasárnap 15:00

Asmir Suljic 2018 nyarán távozott Magyarországról, miután az Újpest és a Vidi színeiben összesen 108 NB I-es mérkőzésen 9 gólt és 35 gólpasszt jegyzett. Az időközben magyar állampolgárságot kapó bosnyák szélső klub- és országváltása viharosra sikerült: tavasszal az akkori Videoton második csapatához került, majd új klubjával, a Wisla Krakkóval szerződést bontott, ugyanis a csőd szélén álló csapat nem tudta végül megadni azt a fizetést a támadónak, amiben előzetesen megállapodtak.

Suljic a zűrzavaros hónapok után a 6-szoros szlovén bajnok Olimpija Ljubljana kötelékében találta meg számításait: a helyi élvonalban idén 30-szor lépett pályára, és 4 gól mellett 12 gólpassz volt a mérlege. Könnyen lehet, hogy ezek a számok érhetnek újabb lengyel szerződést, ugyanis a futbol.pl értesülései szerint egyre komolyabb érdeklődést mutat a Nagy Dominiket is foglalkoztató 13-szoros bajnok Legia Warszawa, és az élvonalban 3. helyen álló Lechia Gdansk Suljic irányába.

A portál hozzáteszi, a magyar válogatottságban reménykedő játékost télen a Stefan Scsepovicsot szerződtető Jagiellonia is megkörnyékezte, míg 2015-ben a Lech Poznan szállt sikertelenül harcba Suljic leigazolásáért. Megemlítik azt is, hogy egyelőre ismeretlen orosz, német és belga csapat is az érdeklődők sorát gyarapítja, de a Legia edzője, Aleksandar Vukovics az unokatestvére, ez pedig minden bizonnyal a fővárosi csapat felé billentheti a mérleg nyelvét.

A lengyel sajtóhírrel egybevág a szlovén nogomania.com értesülése is, szerintük ugyanis Suljic már jelezte az Olimpija vezetőségének távozási szándékát.

Olvastad már?
Suljic magyar válogatott akar lenni: "Remélem, eszükbe jutok majd" - itt az MLSZ álláspontja
Asmir Suljic továbbra sem mondott le arról, hogy a magyar címeres mezt viselje, emiatt szülőhazája, Bosznia és Hercegovina válogatottjának is nemet mondana - de alighanem hiába.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz