Fotó: dvsc.hu

Rengeteg helyzet és Dzsudzsák-kapufa: A Loki idegenben került előnybe az EKL-ben

A Loki idegenben 1-0-ra győzte le örmény ellenfelét.
Csakfoci.hu 2023. július 27., csütörtök 18:56
Fotó: dvsc.hu
A Loki idegenben 1-0-ra győzte le örmény ellenfelét.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 27., csütörtök 18:56

I. félidő

Mindkét csapat óriási iramot diktált a találkozó elején, a 3. percben Dzsudzsák egymás után kétszer is próbálkozott: előbb 16 méterről találta telibe a jobb kapufát, majd a jobb felsőbe tartó lövését az örmények kapusa védte nagyot vetődve. Két perccel később Megyeri is a helyén volt, és hárította a hazaiak távoli lövését.

A 11. percben Babunski érkezett egy beadásra, kísérletét a jobb alsóból szedte ki Cancarevic. Tíz perc múlva Loncar lövése lecsúszott, így nem okozott veszélyt a hazaiak kapujára. Dzsudzsák újfent távolról próbálkozott, ám ezúttal könnyedén ölbe vette a lövését Cancarevic.

A 33. percben Ferenczi - kissé már sérülten - állította meg az Alashkert támadóját, aki egyedül vihette volna a labdát Megyerire. Ezt követően Agdon érkezett egy középre tett labdára, és csúsztatott a kapu mellé. A Loki a félidő első felében több gólt is szerezhetett volna, de végül csak 0-0-s eredménnyel vonult az öltözőbe.

II. félidő

A fordulást követően pár perc után előnybe került a DVSC: Babunski az alapvonalról ívelte be a 16-oson belülre a labdát, Loncar a hosszún érkezett üresen, majd egy átvétel után, 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0–1). A folytatásban Khurtsidze kétszer is próbálkozott fejjel, mindkétszer a kapu mellé bólintott. Az 59. percben Manrique beadását Babunski lőtte fölé.

A hajrához közeledve egy beadás után a csereként beállt Fatai próbálkozott, azonban a jobb alsóba tartó lövését Megyeri óriási bravúrral ütötte ki. A végén még nyomtak az örmények, de a Loki megőrizte előnyét, így várja a jövő heti, debreceni visszavágót.

Európa Konferencia Liga, selejtezők, 2. forduló, 1. mérkőzés

Alashkert (örmény)-Debreceni VSC 0-1 (Loncar 50.)

Alashkert: Cancarevic – Ustinov, D. Carillo, Voskanyan, Muzek – R. Flores, Angulo, Khurtsidze, Mimito (Gareginyan 77.), Racines (Fatai 77.) – Agdon (Kutalia 60.)

(cserék: Aivazov, Gareginyan, Grigoryan, Kocharyan, Kutalia, Mensah, Nalbandyan, Fatai , Tiago Cameta, Yedigaryan)

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi J. (Romanchuk 41.) – Loncar, Dzsudzsák (Bódi 88.) – Szécsi M. (Oliveira 69.), Manrique, Kyziridis (Domingues 69.) – Babunski.

(cserék: Engedi, Milosevic, Baranyai, Bárány, Bévárdi, Bódi, Domingues, Ojediran, Oliveira, Romanchuk, Vajda, Varga)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz