Fotó: twitter.com/RBLeipzig_EN

Szoboszlai tarolt Európában - nem csak eredményességével került a toplisták élére

Az RB Leipzig támadója, Szoboszlai Dominik gólja és gólpassza mellett futóteljesítményével is kiemelkedett a Bundesliga legutóbbi fordulójában.
Budai László 2022. április 11., hétfő 14:30
Fotó: twitter.com/RBLeipzig_EN
Az RB Leipzig támadója, Szoboszlai Dominik gólja és gólpassza mellett futóteljesítményével is kiemelkedett a Bundesliga legutóbbi fordulójában.
Szerző: Budai László 2022. április 11., hétfő 14:30

Amint azt a csakfoci.hu is megírta, az RB Leipzig kezdőcsapatába másfél hónap után visszatért Szoboszlai Dominik remek teljesítményt nyújtott a Hoffenheim ellen a Bundesliga hétvégi fordulójában.

A magyar válogatott támadó már az 5. percben gólpasszt adott szabadrúgásból Christopher Nkunkunak, majd a 44. percben egy fantasztikusan kijátszott kontra végén maga is a kapuba talált.

A végig veszélyesen játszó Szoboszlai remeklését minden nagyobb oldal is elismerte a forduló után.


Fotó: twitter.com/RBLeipzig_EN

A Kickernél és a Bundesligánál is tarolt

A lipcseiek 21 éves játékosa ebben a szezonban már harmadik alkalommal került be a Kickernél a forduló válogatottjába.

A német lapnál 2-es osztályzatot kapott (az 1-es a legjobb, a 6-os a legrosszabb), aminél csak egyetlen játékos, a Kölnbe 0-2-nél csereként beállt, csapatát 3-2-es győzelemre “vezető” Salih Özcan kapott jobbat (1,5-es osztályzat).

Szoboszlai a Bundesliga “Fantasy Team”-jébe is bekerült, itt a gólok, gólpasszok, kapura lövések, lövéseket előkészítő passzok után kapnak pontot a játékosok, a magyar futballista 19-ig jutott, ezt itt is csak egy játékos szárnyalta túl, a berlini derbi hőse, a Hertha-Union meccsen szintén gólig és gólpasszig jutó Sheraldo Becker.

A Whoscored-nál statisztikái alapján szintén a Bundesliga-forduló legjobbjai közé választották Szoboszlait, 8.3 pontos értéke itt a negyedik legjobb volt.

Futómennyiségben is a toplistán

A Bundesliga hivatalos honlapja azt is megjegyzi, hogy 10,8 kilométeres futótávjával Szoboszlai csapata legjobbja volt a Hoffenheim ellen, míg 37 sprintjénél az összecsapás teljes mezőnyében nem tudott senki többet futni.

Szoboszlai remeklése

Olvastad már?
Elképesztő magasságokban Szoboszlai becsült piaci értéke - a Barca csodagyerekét is megelőzi egy külföldi kimutatásban
A Sporttudományok Nemzetközi Központjának listája szerint jelenleg Szoboszlai Dominik a második legértékesebb játékos azon labdarúgók közül, akik ebben a szezonban debütáltak az öt topliga valamelyikében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Újpest
Csatárok és védők
Csatárokat és védőket is keresgetnek a lila-fehérek - ezt Bartosz Grzelak vezetőedző árulta el a klub sajtóeseményén.
Pécsi MFC
Aczél Zoltán
A Csakfoci úgy tudja, hogy minden bizonnyal az NB II-ből kiesett Pécsi MFC vezetőedzője lesz a Kozármislenytől távozó Aczél Zoltán.
Tovább az összes átigazoláshoz