Szoboszlai a bombagóljaival tarolt, ő lett a Bundesliga-forduló legjobbja

Szoboszlai Dominikot választották a második forduló legjobbjának a német labdarúgó Bundesliga honlapján.
Csakfoci Admin 2021. augusztus 23., hétfő 12:30
Szoboszlai Dominikot választották a második forduló legjobbjának a német labdarúgó Bundesliga honlapján.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. augusztus 23., hétfő 12:30

A bundesliga.com oldalon emlékeztetnek, hogy a magyar válogatott hosszú ideig sérüléssel bajlódó középpályása pénteken 224 nappal az átigazolása után lépett először kezdőként pályára az RB Leipzigben, s két remekbe szabott góllal tette emlékezetessé a napot.

- Nagyon régóta nem játszottam már szurkolók előtt, így a bemelegítéskor nagyon örültem, hogy már 10 ezer drukker kint volt. A 23 100 néző olyan volt számunkra, mintha a családunk lenne, és mindent megteszünk értük. Nagyon boldog vagyok, hogy a Bundesligában történő hazai debütálásom során két gólt szereztem, és három ponthoz segíthettem a csapatot. Amikor az első gólt szereztem, egy kicsit gondolkodtam, hogy beadjam, de aztán arra gondoltam: majd én lövök! A második gólnál megbeszéltem Willi Orbánnal, hogy középre fogom adni a labdát, azonban senki sem ért bele, így bement - mondta a Stuttgart elleni 4-0-s sikert követően Szoboszlai Dominik, akinek a teljesítményéről szuperlatívuszokban írtak a német lapok, valamint a legjobb mezőnyjátékos is lett az egyik nemzetközi szakportál értékelése szerint.

- Nagyszerű teljesítmény volt részünkről, de ez még mindig a szezon eleje, úgyhogy alázatosnak kell maradnunk. Szoboszlai Dominik nagyszerű játékos, sok potenciállal, és nagyszerű ember. Nagyon jól ismerem, minden nap keményen dolgozik, és sokat hozzátesz a csapat teljesítményéhez - értékelte a látottakat Jesse Marsch, a Leipzig vezetőedzője.

Csapattársa, Emil Forsberg úgy jellemezte a magyar játékost, hogy két fantasztikus gólt szerzett, s biztos benne, hogy még többet fognak látni tőle, mert óriási tehetség.

A 20 éves Szoboszai eddig összesen 107 percet játszott az előző szezonban bajnoki és kupaezüstérmes lipcsei csapatban, és már három gólnál tart. (MTI/csakfoci.hu)

Olvastad már?
Szoboszlairól áradoznak a németek: "A Lipcse szuper-magyarja szétszedte a Stuttgartot" - mutatók és szalagcímek a hazai bemutatkozásáról
A német sajtó egyöntetűen szuperlatívuszokban ír Szoboszlai Dominik péntek esti, Stuttgart elleni teljesítményéről. Az RB Leipzig magyar válogatott középpályása a legjobb mezőnyjátékos is lett az egyik nemzetközi szakportál értékelése szerint.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz