Volt főnöke megint belerúgott Dárdaiba: "Már nem rendelkezett kellő meggyőző erővel" - az utódja is kapott kritikát

Dárdai Pál tavaly novemberi menesztése máig lezáratlan téma a Hertha-szurkolók körében. Fredi Bobic, a Hertha BSC sportigazgatója megpróbált magyarázatot adni arra, miért döntött a magyar edző menesztése mellett.
Csakfoci Admin 2022. január 17., hétfő 12:15
Dárdai Pál tavaly novemberi menesztése máig lezáratlan téma a Hertha-szurkolók körében. Fredi Bobic, a Hertha BSC sportigazgatója megpróbált magyarázatot adni arra, miért döntött a magyar edző menesztése mellett.
Szerző: Csakfoci Admin 2022. január 17., hétfő 12:15

Fredi Bobic, a német élvonalbeli Hertha BSC sportigazgatója online közgyűlésen válaszolt a szurkolók kérdéseire. Elkerülhetetlen volt a tavaly november végi edzőváltás is. Mint ismert Dárdai Pált azonnali hatállyal felmentették a vezetőedzői posztjáról, munkáját a szezon végéig Tayfun Korkut vette át. A beszélgetést a Berliner Kurier szemlézte, ezekből idézünk az alábbiakban.

- Először is azt kell mondanom, tiszteletteljesen váltunk el egymástól. Ki akartunk szakadni a passzív futballból és támadó focit szerettünk volna játszani. Dárdai Pál remek munkát végzett, de nem éreztem úgy, hogy bármi is változna a játékunkban. Együttműködnek a játékosok és belemennek az edzőváltásba vagy kételkedni fognak? Ez is egy szempont volt a döntésemben. Vagyis annak ellenére, hogy Dárdai májusban megmentette a csapatot, már nem rendelkezett kellő meggyőző erővel - kezdte Fredi Bobic, majd a Dárdai utódjáról, a német-török állampolgárságú Tayfun Korkut helyzetéről és munkásságáról is említést tett.

- Neki kellene a bátor, támadó focit játszania a csapattal. Ez eddig csak bizonyos mértékig sikerült. Tayfun Korkut személyében olyan edzőnk van, aki nyárig szóló szerződést írt alá. Nem ragaszkodik a szerződésében szereplő biztonsági záradékhoz. A jelenlegi helyzet ellenére nincs más edző a tarsolyunkban. Semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy a megbízatása folytatódjon, de szeretnénk végre látni a fejlődést - mondta a sportigazgató, aki hozzátette, nagyra tartja Korkutot.

- Amikor kineveztem Tayfunt egyértelmű küldetéssel és tervvel indítottam: bátor, támadó futballt szeretnék látni. Egy szerdai kupagyőzelem az Union Berlin ellen nagyon fontos lenne az önbizalom szempontjából. Nem csak a német kupában akarunk továbbjutni, hanem meg akarjuk verni az Uniont. Ehhez a fiúknak pedig keményen kell dolgozniuk.

A Hertha BSC legutóbb gól nélküli döntetlent játszott a Bundesliga 19. fordulójában, az eddig megszerzett 22 ponttal a 13. helyen áll a tabellán.

Olvastad már?
Dárdai nevét meglepő helyen dobták be - egy aranylabdást válthatna a kispadon
Meg nem erősített sajtóhírek szerint Dárdai Pál neve is felmerülhet, mint lehetséges Genoa-edzőé, ha a Serie A-gárda meneszti jelenlegi szakvezetőjét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz