Az olasz futballélvonalban az utolsó előtti helyen álló Genoa vezetése a hétvégén még úgy döntött, hogy nem meneszti Andrij Sevcsenkót, a csapat ukrán vezetőedzőjét, de a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint akár már csütörtökön változhat a helyzet, a Genoának az AC Milannal az Olasz Kupában játszandó meccse kimenetelétől függően.

A 45 éves Sevcsenkót tavaly november elején nevezték ki vezetőedzőnek a genovai klubnál, de vezetésével finoman szólva sem villog az együttes, 9 bajnoki meccsén 3 pontot szerzett – 3 döntetlen, 6 vereség a mérlege -, és lassan elfogy a türelem a labdarúgóként 2004-ben az Aranylabdát is kiérdemlő Sevcsenkóval szemben.

Nicolò Schira olasz sportújságíró információi szerint már megvan a klub terve arra az esetre, ha a volt ukrán kapitány távozna, álíltólag a német Bruno Labbadia vagy a Herthától az ősz végén menesztett Dárdai Pál lehet az edzőjelölt, de ugyancsak beajánlották már a genovai kispadra a francia Rudi Garciát is, aki legutóbb a Lyon kispadján ült, de van olaszországi tapasztalata is (a Rómánál dolgozott 2013 és 2016 között).

Dárdai nevének felbukkanása meglepőnek hangzik, hiszen az egykori magyar szövetségi kapitány kizárólag a Herthánál dolgozott magasabb szinten vezetőedzőként (2015 és 2019 között, majd a tavalyi évben), Olaszországhoz viszont még nem volt semmiféle kötődése. Ha mégis eljutna a Genoa kispadjáig, először dolgozhatna Németországon (és Magyarországon) kívül a tréner.

Kölcsönben viszik az Újpest csatárát a törökök, válogatott játékos is távozik az NB II-es klubtól – hazai átigazolási hírek