Példás összefogás Dárdaiéknál: Közel 55 milliót gyűjtöttek Berlin megsegítésére a bajnoki hajrában

Jelentős összegű támogatásban részesül Berlin lakossága, hiszen a Hertha kezdeményezésére 156 ezer euró gyűlt össze a város megsegítésére egy jótékonysági akció során. Dárdaiék nyolc bajnokival 22 ezer euróval segítettek a főszponzor és az új tagok pénzén felül.
Csakfoci Admin 2021. május 22., szombat 20:59
Jelentős összegű támogatásban részesül Berlin lakossága, hiszen a Hertha kezdeményezésére 156 ezer euró gyűlt össze a város megsegítésére egy jótékonysági akció során. Dárdaiék nyolc bajnokival 22 ezer euróval segítettek a főszponzor és az új tagok pénzén felül.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 22., szombat 20:59

A már világméretet öltött koronavírus-járvány következményei és korlátozásai még mindig erősen sújtják a társadalmat Németországban is. Éppen ezért a berliniek vezetősége úgy döntött március végén, szolidaritást vállal az egész városban, a lakosság mellé áll ebben a nehéz időszakban.

Mint ismert, a Dárdai Pál irányított Hertha jótékonysági akcióval kapcsolta össze a Bundesliga hajráját. Az akkori kiírás szerint a hátralévő nyolc fordulóban a berliniek döntetlen esetén 2 ezer, győzelem esetén 6 ezer eurót (2,1 millió forintot) különítenek el egy úgynevezett közös kasszába, amiből a helyi szociális intézményeket mentik meg, közösen.

A csapat főszponzora, a Homeday már a kampány elején 5 ezer eurót fizetett be a kasszába. Ezen felül a szezon végéig az egyesületbe új pártoló tagként belépők éves tagdíja - legfeljebb 84 euró - is ebbe az alapba került. A külön erre a célra létrehozott felület szerint az új tagok után összesen 135 801 eurót (47, 24 millió forintot) gyűjtött össze a klub.

Ami a csapatot illeti: bár a Hertha 2-1-re kikapott a Hoffenheim vendégeként a Bundesliga 34. fordulójának zárómeccsén szombat délután, mégis a fentebb említett nyolc mérkőzésen 11 pontot szerzett (2 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség), amivel összesen 22 ezer euró (7,6 millió forint) folyt be az úgynevezett közös kasszába.

Mindent egybevéve: a kampány során 157 801 euróban (54,6 millió forintban) részesül öt szociális intézmény, amelyről az április 10. és 21. között megtartott szavazáson döntöttek a voksolók.

Olvastad már?
Dárdai a tökös fiáról: "Neki nem is nagyon kell fejlődnie, ezt a szintet kell tartania" - olyan volt a Bundesliga, mint a BL
A Hertha BSC vezetőedzője elárulta, hogy középső fiával, Mártonnal nem szokott otthon a fociról beszélgetni, így azt sem tudta, hogy szerződést fog hosszabbítani, míg a Vidiben játszó másik fia, Palkó a 2016-os Eb-n döntötte el, hogy magyar válogatott akar lenni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Ajka
Bobál Gergely
Bobál Gergellyel erősítette meg keretét az Ajka, aki 2 éves szerződést írt alá. A 28 éves csatár 136 NB II-es mérkőzésen lépett eddig pályára, melyeken 54 alkalommal volt eredményes.
Tovább az összes átigazoláshoz