Dárdaiéknál ismét megnyílhat a pénzcsap - újabb 100 milliót kaphatnak

Lars Windhorst befektető - aki tavalyelőtt 49.9 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Herthában - újabb 100 milliót invesztálhat a berlini klubba. Legalábbis erre tett utalást Jens Lehmann, a kék-fehérek felügyelő bizottságának tagja.
Csakfoci Admin 2021. február 3., szerda 18:51
Lars Windhorst befektető - aki tavalyelőtt 49.9 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Herthában - újabb 100 milliót invesztálhat a berlini klubba. Legalábbis erre tett utalást Jens Lehmann, a kék-fehérek felügyelő bizottságának tagja.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. február 3., szerda 18:51

Mozgalmas időszakon van túl a német délvonalbeli Hertha BSC, amely másfél hete menesztette Bruno Labbadia vezetőedzőt, helyét az a Dárdai Pál vette át, aki 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát. A 44 éves magyar szakember visszatérése nem sikerült jól, hiszen 3-1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurt vendégeként, majd a találkozó napján a németek legendája, Dietmar Hamann kritikával illette együttesét. Közben pedig Dárdai a volt főnökének "üzent", aki korábban kirúgta az együttes éléről.

Az egykor szebb napokat látott klubnál úgy tűnik, ismét pénz állhat a házhoz. Legalábbis erre tett utalást Jens Lehmann, a Hertha BSC felügyelői bizottságának tagja, aki az edzőváltásról is nyilatkozott.

- Nagyon tisztelem az előző edzőt (Bruno Labbadia - a szerk.), de vele valamilyen oknál fogva nem úgy fejlődtek a játékosok, ahogyan mindannyian szerettük volna. Az új edzővel most már ráléptünk a fejlődés útjára - mondta Jens Lehmann a Sky TV-nek, majd a szezon előtt megfogalmazott célokra is kitért.  - Berlin Németország legnagyobb városa. Még mindig úgy gondolom, a csapat kilátásai jók, bár most kicsit rögös az előttünk álló út. A szezon előtt a nemzetközi kupaszereplést tűztük ki magunk elé, valószínűleg nem fog összejönni, de akkor is ragaszkodni kell a korábbi elképzeléseinkhez.

A közelmúltban történt események ellenére Lehmann nem számít arra, hogy Lars Windhorst nagyvállalkozó "elzárná a pénzcsapot". Mint ismert a 44 éves német üzletember Dárdai két évvel ezelőtti leváltása után kezdte el önteni az euró-százmilliókat a klubba - az összesen 274 millió eurójából (98 milliárd forint) 144 millió euróért (51,2 milliárd forintért) szerződtettek új játékosokat -  de a magyar szakember utódai sorra múlták alul az eredményeit. Közel másfél év alatt pedig Labbadia volt a negyedik menesztett edző, és nemrégiben az addigi sportigazgató, Michael Preetz is lapátra került.

- A Herthánál fontos a csapatszellem kialakítása. Mindenki tudja, hogy van egy befektetőnk, akinek kicsivel több hálával tartozunk. Amikor beszéltem vele, azt mondta, el tudja képzelni, hogy a Hertha egy életen át a társa lesz - fogalmazott Lehmann, aki szerint nyárra újabb 100 millió euró kerülhet a büdzsébe.

A Hertha a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és a 15. a Bundesligában, csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az osztályzós helyen álló újonc Arminia Bielefeldet.

Olvastad már?
Dárdai beszólt a volt főnökének, aki kirúgta a Herthától - egyből rájött a csapata legnagyobb hibájára
A frankfurti vereség ellenére már látnak a németek pozitív változásokat a Herthánál Dárdai Pál visszatérésével. A magyar edző közben volt főnökének "üzent".
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz