Fotó: bz-berlin.de

Dárdai Márton: "Olyan, mintha egy másik ember lenne az edzőm" – a Hertha-védő soha nem gondolt a távozásra

A berliniek magyar védője úgy véli, sokkal több pontot szerezhetnek a mostani bajnokságban, mint az előzőben.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 25., szombat 13:10
Fotó: bz-berlin.de
A berliniek magyar védője úgy véli, sokkal több pontot szerezhetnek a mostani bajnokságban, mint az előzőben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 25., szombat 13:10

Dárdai Márton szilárdan a Bundesligában szereplő Hertha BSC labdarúgóklubban látja magát a jövőben - derül ki a Morgenpost interjújából.

– A Hertha az első számomra, az egész családom ezzel a klubbal nőtt fel. Több időt töltök az Olimpiaparkban, mint otthon – mondta a 19 éves védő. A klubtól távozó korábbi fiatal klubtársaival, Luca Netz-cel és Lazar Samardziccsal ellentétben Dárdai Pál vezetőedző fiánál nincs napirenden a klubváltás.

– Soha nem gondoltam erre. Most egyelőre itt vagyok, itt akarok minél jobb teljesítményt nyújtani, és itt akarok fejlődni mondta Dárdai, aki az előző szezon utolsó felében édesapja alatt került rendszeresen a kezdőcsapatba.

Dárdai Márton egyértelmű választóvonalat húz Dárdai Pál edzői és apai szerepe között.

– Otthon ő az apám, így nem is gondolok arra akkor, hogy mi történik a Herthánál. Amint belépek az öltözőbe, akkor pedig ő az edzőm. A klubban edzőként szólítom meg. Olyan, mintha egy másik ember lenne az edzőm

idézi a bz-berlin.de Mártont.

A védő Dárdai Pál vezetőedző irányítása alatt gondtalan szezonban reménykedik.

– A szezon elején gyakran jól kezdtük a meccseket, de aztán voltak olyan szakaszaink is, amikor kicsit elvesztettük a fonalat – mondta Dárdai Márton a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig elleni idegenbeli mérkőzés előtt. – Ez az utóbbi néhány meccsen megváltozott. Ha mindenki az erősségének megfelelően játszik, sokkal több pontot szerezhetünk, mint tavaly.

Olvastad már?
Dárdai: "Mindenkinek szörnyetegnek kell lennie, aki feltétlenül játszani akar" - saját fiát is dicsérte a Hertha edzője
A szurkolók érezték, ahogy a játékosok és Dárdai Pál vezetőedző is: A Greuther Fürth elleni 2-1-es győzelemmel a csapat egy irányba húzott, és úgy tűnik, újra rátért a helyes útra a Hertha BSC a német élvonalban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz