Dárdai és a főnöke között megromolhatott a viszony - már a magyar tréner lehetséges utódját is megnevezték

Német sajtóhírek szerint Dárdai Pál vezetőedző és Fredi Bobic sportigazgató véleménye fontos témákban - jelen esetben a nyári erősítésekben és a keret kialakításában - különbözik egymástól. A németek már egy lehetséges utód nevét is bedobták a vezetőedzői posztra.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 8., szerda 15:49
Német sajtóhírek szerint Dárdai Pál vezetőedző és Fredi Bobic sportigazgató véleménye fontos témákban - jelen esetben a nyári erősítésekben és a keret kialakításában - különbözik egymástól. A németek már egy lehetséges utód nevét is bedobták a vezetőedzői posztra.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 8., szerda 15:49

A katasztrofális szezon kezdet (három meccs nulla pont, 2-10-es gólkülönbség és 18. hely) nyomot hagyott a Dárdai Pál irányította Hertha BSC-n. Különösen azok után, hogy a németek szerint a magyar vezetőedző elégedetlen a nyári átigazolásokkal, mivel a 14 távozó játékos - többek közt Matheus Cunha az Atlético Madridhoz igazolt, míg a St. Pauli elleni edzőmeccsen felelőtlenül viselkedő Dodi Lukebakio is távozott - helyére csak 8 új érkezett. Nemrégiben pedig a Bayern München elleni 5-0-s vereség után fakadt ki nyilvánosan a 45 éves tréner.

- Nem gondoltam volna, hogy labdával és labda nélkül is ennyire sokkolóan fogunk játszani. Esélyünk sem volt arra, hogy jó eredményt érjünk el. Nem építettük fel jól a támadásainkat, nem játszottunk és nem voltunk kombinatívak. A félidőben próbáltam felrázni a csapatot, de ahogy folytatódott a mérkőzés, szinte azonnal gólt kaptunk az egyéni hibákból - mondta korábban Dárdai a Sky Sportnak, ami után a magyar szakember közvetve felajánlotta a lemondását, amit Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója is elismert.

- Hosszan beszéltem Palival a vasárnapi érzelmi kitörése után, ami nem volt jó dolog. Az érzelmesség nem kerülhet túlsúlyba, ez nem volt előnyös a Hertha BSC számára, de most már minden a legnagyobb rendben van - magyarázta Bobic.

A Sport Bild úgy tudja, Dárdai szerint a nem megfelelő nyári erősítések mellett öltözőn belül is vannak a gondok. A keret tagjai közül sokan nem beszéltek németül, amelyen a németül nem beszélő Stevan Jovetic, Oliver Christensen, Jurgen Ekkelenkamp és Myziane Maolida érkezése sem segít. Dárdai ugyanakkor úgy gondolja, olyan játékosokra van szüksége, akik azonnali erősítést jelentenek a csapatnak. Bobic más állásponton van, olyan erősítésekben hisz, akik idővel segíthetnek a berlinieknek, és magasabban presszingelő taktikát várna az együttestől.

A lap szerint Dárdai "békét kötött" Bobiccsal, azaz a jövőben egy kicsit visszatartja az indulatait a nyilvánosság előtt. De ez nem változtat azon a tényen, hogy állítólag a lehetséges utódokkal már tárgyalnak a színfalak mögött. Az egyik jelölt a berlini kispadra Florian Kohfeldt, a Werder Bremen korábbi edzője, aki májusi távozása óta munkanélküli. Felmerült még Roger Schmidt neve is, ám a PSV 54 éves trénere nem akart távozni az eindhoveniektől.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Eldőlt a vezetőedző sorsa
Kiderült, hogyan alakul Vladimir Radenkovic és a játékoskeret jövője a DVTK-nál.
Debreceni VSC
Igazolások
Srdjan Blagojevic a dvsc.hu-nak és a "Csak a Loki" magazinnak beszélt a nyári erősítésekről.
Fehérvár
Érkező
Bohdan Melnik személyében 27 esztendős védekező középpályással erősödött a Fehérvár kerete.
Tovább az összes átigazoláshoz