Dárdai távozik? - edzője egyértelmű kijelentést tett a védő jövőjéről

A Hertha török vezetőedzője, Tayfun Korkut azután szólalt meg, hogy német sajtóhírek szerint felvetődött Dárdai Márton távozása és Svájcba igazolása.
Dudás Gábor 2022. január 23., vasárnap 15:46
A Hertha török vezetőedzője, Tayfun Korkut azután szólalt meg, hogy német sajtóhírek szerint felvetődött Dárdai Márton távozása és Svájcba igazolása.
Szerző: Dudás Gábor 2022. január 23., vasárnap 15:46

Dárdai Mártont a Berliner Zeitung cikke szerint "Németország egyik legnagyobb tehetségének tartják", végigjárta az összes német utánpótlás-válogatottat és a Herthában is alapember volt - amíg meg nem érkezett az új vezetőedző, Tayfun Korkut a játékos édesapja, Dárdai Pál helyére leülve a kispadra. A 19 éves, saját nevelésű bekket a berlini szurkolók a tavalyi szezon után az "Év játékosának" választották és 2025-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

Emiatt sokan furcsállták, hogy Korkut nem adott még lehetőséget a német-magyar futballistának - akit sérülés is hátráltatott az elmúlt hónapokban - és a Kicker írt arról a napokban, hogy Dárdai kölcsönben a 20-szoros svájci bajnok Baselhez kerülhet, hogy játékba lendüljön. Ehhez képest a Hertha vezetőedzője, amikor arról kérdezték, hogy mi szól nála Dárdai ellen és miért nem játszatja, így válaszolt:

- Semmi nem szól ellene, meg fogja kapni a lehetőséget - mondta a tréner, cáfolva, hogy a védő távozna a fővárosból.

A berlini lap is úgy tudja egyébként, hogy nem tervezik a játékos Bázelbe való kölcsönadást, Dárdainak pedig lehetősége lesz arra, hogy Korkut irányítása alatt is megmutassa tudását. Erről egyébként a berlini újság szerint Fredi Bobic sportigazgató is biztosította már a szurkolókat.

FRISSÍTÉS: Dárdai Márton kezdőként lépett pályára a Herthában és az 58. percig játszott a Bayern München elleni, 4-1-re elveszített vasárnapi bajnokin.

Olvastad már?
Schäfer iránt több Bundesliga-csapat is érdeklődött: "Nem hittem volna még egy évvel ezelőtt sem"
Többen is érdeklődtek Schäfer András iránt a német bajnokságból, mielőtt pénteken aláírt az Union Berlinhez. A magyar válogatott középpályása Szoboszlai Dominik véleményét is kikérte új csapatáról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz