Nem is annyira meglepő fordulat Gulácsi ügyében: A nagy riválisnak elege lett, menni akar - sajtóhír

Lassan alakul a kép az RB Leipzignél az új szezonra a sokáig megoldatlannak tűnő kapuskérdésben. Gulácsi Péter eddigi legkomolyabb posztriválisa, Janis Blaswich állítólag bejelentette a klubvezetésnek távozási szándékát.
Csakfoci.hu 2024. május 14., kedd 20:30
Lassan alakul a kép az RB Leipzignél az új szezonra a sokáig megoldatlannak tűnő kapuskérdésben. Gulácsi Péter eddigi legkomolyabb posztriválisa, Janis Blaswich állítólag bejelentette a klubvezetésnek távozási szándékát.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 14., kedd 20:30

Gulácsi Péter a napokban nyilatkozott arról Németországban, hogy nem tartja kizártnak, hogy a nyáron hosszabbít klubjával, az RB Leipziggel, mindössze néhány hónappal azután, hogy szinte kilátástalannak tűnt a jövője a Bundeséiga-gárdánál.

A német Janis Blaswich 2022 őszén, Gulácsi keresztszalag-szakadása után lépett elő elsőszámú kapussá Lipcsében, és sokáig nagyrészt hibátlanul végezte a munkáját, a válogatott keretbe is bekerült, miközben a magyar hálóőr visszatérése után klubja és a nemzeti csapat kapujából is kiszorult.

Azonban a mostani szezon második felének elején Blaswichnak volt egy gyengébb, bizonytalanabb időszaka, ami részben biztosította, hogy Gulácsi visszatérjen az RB kapujába, amit kiváló produkciókkal hálált meg a magyar légiós.

A német posztrivális pedig a Sky szerint mostanra eljutott odáig, hogy bejelentse távozási szándékát, és "most már nyitott az átigazolásra" - akár Németországon belül, akár külföldön.

A döntés nem számít teljes meglepetésnek, Blaswich nyilván szeretné kihasználni a nyári átigazolási időszakot és elhagyni az RB Leipziget, a 33 éves játékos a következő szezont ugyanis egy másik csapatnál szeretné kezdőkapusként elkezdeni. Állítólag a Lipcse nem gördítene akadályt a 2026-ig szóló élő szerződéssel rendelkező Blaswich távozása útjába, "ha megfelelő ajánlat érkezne érte".

Erre akkor kerülhet sor, ha a lipcsei klubvezetők végre határozottan eldőntik, hogy a Gulácsi és az újonnan szerződtetett Maarten Vandevoordt által alkotott kapusduót választják. Harmadik számú hálóőrként pedig Leopold Zingerle maradhat a keretben, akinek 2025-ig szól a kontraktusa.

Olvastad már?
Magyar válogatott: Itt van Rossi kerete az Eb-re - nagy visszatérők is meghívót kaptak, de a tartalékoknál is akad meglepetés
A szövetségi kapitány megnevezte azt a 26 játékost, aki készülhet a németországi tornára, de van öt tartalékunk is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz