Az újjászülető Gulácsi a szupertehetséges riválistól sem tart és hosszabbítana: "Még sokat tudok adni ennek a csapatnak"

Gulácsi Péter nem tartja kizártnak, hogy a nyáron hosszabbít klubjával, az RB Leipziggel.
Dudás Gábor 2024. május 13., hétfő 13:15
Gulácsi Péter nem tartja kizártnak, hogy a nyáron hosszabbít klubjával, az RB Leipziggel.
Szerző: Dudás Gábor 2024. május 13., hétfő 13:15

Gulácsi Péter súlyos térdsérülése után 2023-ban szinte teljesen kidőlt a sorból, a mostani szezon második felében aztán visszatért és újra az RB Leipzig kezdőkapusa lett.

A magyar válogatott kapujába is visszakerülő hálór február eleje óta 13 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára klubjában, és összesen 216 alkalommal védett az RB Leipzig színeiben a német élvonalban. Ezzel ő a klubja Bundesliga-rekordere, megelőzve Yussuf Poulsent (jelenleg 211 mérkőzésnél jár) és Willi Orbánt (200 mérkőzés) is.

A Bildnek adott interjúban a 34 éves játékos kifejtette, hogy mit tartogathat a jövő a számára - jelenleg még 2025-ig szóló szerződése van a német bajnokságban negyedik helyen álló klubnál.

- Mindig is azt mondtam, hogy nagyon jól érzem magam a klubnál, és nagyon élveztem az elmúlt hónapokat - a súlyos sérülés után újra elsőszámú kapus lettem, és csapatként is sikeresek voltunk - mondta a 2015 óta a Lipcsében légióskodó hálóőr, aki kétszer lett második csapatával a Bundesligában és kétszer Német Kupát is nyert.

A rutinos Gulácsi nem gondolkodik a közeljövőbeni visszavonuláson, és lehetségesnek tűnik a szerződése idő előtti meghosszabbítása is.

Biztos vagyok benne, hogy még sokat tudok adni ennek a csapatnak és a klubnak. Nagyon is el tudom képzelni, hogy itt fejezzem be a pályafutásomat. Lipcse a második otthonom lett

- mondta a kapus, aki megerősítette, hogy a szezon végeztével tárgyalni fognak az esetleges hosszabbításról.

És hogy nem tart attól sem, hogy klubja új kapusával, a 10 millió euróért a Genktől érkező, nála 12 évvel fiatalabb és nagy tehetségnek tartott belga Maarten Vandevoordttal kell, hogy versenyezzen majd.

Aki a legjobban teljesít, az fog védeni. Ezt akarja a klubunk, és csak így lehetünk sikeresek

- fogalmazott a magyar portás, aki a nyári, németországi Európa-bajnokságon is bizonyíthat majd.

Olvastad már?
Dárdai megerősítette távozását: "Ez a 120. búcsúm a Herthától"
A Hertha 3-1-re legyőzte a Kaiserslauternt a Bundesliga II legutóbbi játéknapján, a meccs után pedig Dárdai Pál bejelentette, hogy nem marad a következő szezontól a berliniek vezetőedzője.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz