Nem csak a magyar-görög lesz zártkapus a Nemzetek Ligájában

Az A-divízió egyik rangadóján nem lehetnek majd ott a szurkolók októberben. Egy 2015-ös ügy áll a háttérben.
Dudás Gábor 2018. január 30., kedd 19:31
Az A-divízió egyik rangadóján nem lehetnek majd ott a szurkolók októberben. Egy 2015-ös ügy áll a háttérben.
Szerző: Dudás Gábor 2018. január 30., kedd 19:31

Az UEFA bejelentése szerint az október 12-i Horvátország-Anglia rangadó zártkapus lesz a Nemzetek Ligája A-divíziójának 1-es csoportjában.

A döntés hátterében még egy 2015-ös ügy áll: akkor az európai szövetség két zártkapus meccsel büntette a horvátokat, miután az olaszok elleni – a szurkolók korábbi rasszista megnyilvánulásai miatt egyébként is nézők nélküli – Eb-selejtező előtt valakik egy méretes horogkeresztet "rajzoltak" a spliti stadion gyepszőnyegére. Az önkényuralmi jelképet a szünetben megpróbálták eltávolítani, "láthatatlanná tenni" a pályamunkások, de hiába, mint ahogy elkésett volt a helyi szövetség bocsánatkérése is a szabotázsnak és bűncselekménynek minősített akció után.

A két meccsből egyet még 2015 októberében, Bulgária ellen abszolváltak déli szomszédaink, de mivel azóta UEFA-tétmeccsen nem szerepeltek, 2018 októberében is zárt kapuk mögött lesznek kénytelenek játszani.

És nem lesznek egyedül: mint ismeretes, a magyar válogatott is szurkolók nélkül fogadja majd a görögöket a Nemzetek Ligájában.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Tovább az összes átigazoláshoz