Meglepő bejelentés a román fociedzőtől: "Meg akarok tanulni magyarul"

A Sepsi OSK csapatának román vezetőedzője, Liviu Ciobotariu nem beszél magyarul, de azt mondja, szeretné megtanulni a nyelvet - a Székely Himnusz kapcsán tette a bejelentést a tréner.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 3., csütörtök 15:05
A Sepsi OSK csapatának román vezetőedzője, Liviu Ciobotariu nem beszél magyarul, de azt mondja, szeretné megtanulni a nyelvet - a Székely Himnusz kapcsán tette a bejelentést a tréner.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 3., csütörtök 15:05

Miután a Sepsi - Varga Roland gólpasszának is köszönhetően - 3-0-ra győzött a magyarellenes szurkolóiról is ismert Dinamo Bukarest otthonában lejátszott román élvonalbeli bajnokin, a mintegy 50 vendégdrukker - megszokott módon - a játékosok és a szakmai stáb előtt énekelte el a Székely Himnuszt a fővárosi arénában.

A sport.ro beszámolója szerint ez volt az a pillanat, amikor az addig magához képest addig meglehetősen visszafogottan viselkedő Dinamo-tábornál elszakadt a cérna, innentől kezdve kórusban sértegették a vendégeket.

Liviu Ciobotariu, a Sepsi román edzője meg is kapta a kérdést a meccs kapcsán, hogy ő maga ismeri-e és érti-e a Székely Himnuszt, a tréner pedig úgy válaszolt, hogy nem, de meg akar tanulni magyarul, hogy megértse a dal szövegét - ez aztán heves reakciókat vált ki a román nacionalistákból.

- Ez egy rituálé a mérkőzéseink végén, de nem értek semmit belőle. De hallgatjuk, tiszteletből azok iránt az emberek iránt, akik eljönnek a stadionba, akik velünk utaznak idegenbe is. Tudom, hogy a székelyek himnuszát éneklik. Ez az ő daluk. Mi odamegyünk és megállunk előttük, tiszteletből irántuk. Nem tanultam meg a szöveget. Nagyon nehéz. Megtanultam arabul, de azt hiszem, magyarul nem biztos, hogy fog sikerülni. Talán lesz rá időm, ha maradok pár évet Sepsiszentgyörgyön, ha így lesz, megtanulok magyarul. Főleg, hogy a csapatban, az öltözőben és a városban is beszélnek a nyelven, így nem lehet probléma - mondta Ciobotariu a Dinamo elleni mérkőzés után.

A Sepsi három fordulót követően veretlenül áll a tabella harmadik helyén a román bajnokságban. A Dinamo három vereséggel az utolsó.

Olvastad már?
Kuznyecov az NB I-ben is beszólogat - a DVTK edzője a szurkolókba, az ellenfelekbe és a vezetőkbe is beletárazott már
A Diósgyőr vezetőedzője, Kuznyecov Szergej rendre felhívja magára a figyelmet a sokszor illetlen nyilatkozataival a vereségeket követően.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz