Fotó: Andreas Gora/dpa

Még Dárdai is a bírót dicsérte a szinte sosem látott döntés után: "Ma tényleg jó volt"

A profi futballban szinte példa nélküli, hogy a játékvezető előre hozza a félidei szünetet, a Hertha pénteki bajnokiján azonban ez történt.
Budai László 2024. február 17., szombat 13:12
Fotó: Andreas Gora/dpa
A profi futballban szinte példa nélküli, hogy a játékvezető előre hozza a félidei szünetet, a Hertha pénteki bajnokiján azonban ez történt.
Szerző: Budai László 2024. február 17., szombat 13:12

Előre hozta a félidei szünetet a Hertha-Magdeburg (3-2) német másodosztályú bajnokin Florian Exner játékvezető, ezzel csapdába csalta a tüntető szurkolókat. A találkozó első félidejének a végén ugyanis a berliniek összecsapására is "megérkezett" a Németországban mostanában megszokott teniszlabdás tüntetés, ami miatt általában félbe szoktak szakadni a bajnokik. Exner azonban egy párperces szünet után úgy döntött, hogy a csapatokat az öltözőbe küldi, ahol megtartották a két félidő között szokásos szünetet, ezt követően a pályára visszatérve befejezték az első játékrészből hátralévő időt, majd szünet nélkül, a térfélcsere után azonnal következett a második etap. Ezt elsősorban a játékosok egészsége indokolta, így ugyanis a futballisták izmai nem hűltek ki újra a meglehetősen hideg időben.

Megvan a lehetőségünk, hogy a félidei szünetet előre hozzuk súlyos sérülés vagy a mostanihoz hasonló történések esetén

- magyarázta Exner játékvezető a sokak számára talán nem is ismert szabályt. - Egyeztettem a két csapatkapitánnyal és az edzőkkel is, és mindenki úgy gondolta, hogy ez a jó döntés, igaz, a profi futballban meglehetősen ritka. Természetesen ez csak akkor működik, ha az első félidő vége felé járunk, 25 perc játék után nem lehet szünetre küldeni a játékosokat.

Miért tüntetnek?

Németország-szerte az utóbbi hetekben egyre gyakrabban léptek így fel a drukkerek az ellen, hogy a Bundesliga-klubok nemrégiben támogatták a szövetséget abban, hogy tárgyalásokat kezdjenek egy stratégiai marketingpartnerrel, amely akár egymilliárd eurót is kifizethet azért, hogy részesedjen a televíziós közvetítési jogok bizonyos százalékából.

Az eset után Dárdai Pál, a Hertha magyar vezetőedzője is a bírót dicsérte.

- Elégedettek voltunk a bíróval, tényleg jó volt ma - idézte Dárdait a Kicker, és hasonló véleményen volt az ellenfelet irányító Christian Titz is. Dárdai a játékvezetőt jobban dicsérte, mint csapatát, amely a 3-2-es siker ellenére is kapott kritikákat.

Rengeteg kontránk és olyan akciónk volt, amikor létszámfölényben voltunk, de nem szereztünk gólt, mert hülye döntéseket hoztunk. Az egész szezon során hiányoznak az utolsó jó passzok, a végső jó döntések. Viszont az is igaz, hogy zsinórban szereztünk hat pontot, és négy egységgel jobban állunk, mint ilyenkor a szezon első fele után

- nyilatkozta Dárdai. A mérkőzésen egyébként pazar szabadrúgásgólt szerzett Dárdai Pál fia, Palkó, ezt az alábbi cikkre kattintva láthatod.

Olvastad már?
Légiósok: Dárdai Palkó nagyszerű szabadrúgásgólja is kellett a Hertha hazai győzelméhez - videó
Dárdai Palkó remek gólt szerzett, a Hertha BSC otthon tartotta a három pontot a Magdeburg ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz